La policia deté un home per un cas de violència de gènere durant el confinament

El Govern ha habilitat un número de WhatsApp, el 606 181, perquè les dones víctimes de maltractaments puguin demanar ajuda de forma més segura

-
-

La policia va detenir el dilluns home de 54 anys per un cas de violència de gènere a Andorra la Vella. La intervenció es va fer a requeriment de la víctima, que havia estat amenaçada i sacsejada per la seva parella. Justament, per fer un millor control d’aquestes situacions, des d’Afers Socials s’ha posat en marxa un número de telèfon –el 606 181- mitjançant el qual es poden atendre dones que pateixin maltractaments via WhatsApp, en previsió que aquests puguin anar a més a conseqüència del confinament decretat per la crisi del coronavirus.

La detenció va tenir lloc a Andorra la Vella, cap a les tres de la tarda. Prèviament, dues hores abans, una patrulla ja havia hagut d’intervenir al domicili de víctima i agressor per constatar que hi havia una situació de tensió. La cosa, però, va anar a més.

Després de la primera visita de la policia, l’home va acabar amenaçant la dona i sacsejant-la, fet que li va provocar un blau important al braç. Un cop confirmat aquest extrem, els agents van procedir a la detenció de l’home per un presumpte delicte de violència domèstica. Posteriorment, se’l va posar a disposició judicial.

Benazet ha volgut deixar clar que "ens preocupen els casos de violència domèstica"

Fonts del cos han apuntat que ara serà el batlle qui hagi de determinar quines mesures es prenen. En tot cas, han deixat clar que la situació de confinament no impedirà que, si s’escau, es dicti una ordre d’allunyament.

Justament, aquest dimarts, el Govern ha informat de l’habilitació d’una nova forma mitjançant la qual es poden atendre dones que pateixin violència de gènere. En aquest cas, un número de telèfon mitjançant el qual les víctimes es poden posar en contacte amb un professional via WhatsApp. És el 606 181 i estarà disponible les 24 hores del dia. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que es tracta d’una forma més segura perquè les dones puguin demanar ajuda, ja que no suposa una trucada que pugui ser escoltada per l’agressor.

Aquest nou sistema reforça encara més els serveis ja existents: el telèfon gratuït 181 i el contacte via correu electrònic (igualtat@govern.ad). Benazet ha deixat clar que “la violència de gènere és una qüestió que ens preocupa”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending