La plaça del 'Cloud' no convenç als comerciants de Riberaygua

La presidenta de l'associació exposa que tenien la il·lusió que el lloc fos convertit amb un gran edifici i que ara es troben amb un espai "que no diu res"

-
-
Andorra Telecom va inaugurar a mitjans de desembre la nova plaça situada a la parcel·la on s'havia de construir 'The Cloud'. Una plaça que ha generat gustos i opinions de tota manera, i entre ells "la tònica general dels comerciants de Riberaygua i Travesseres és que no agrada", així ho exposa la presidenta de l'associació, Rosa Pascuet, malgrat que afegeix que també hi ha alguns comerciants que "la valoren positivament".

Pascuet explica que molta gent no acaba d'entendre les lletres de la paret, però manifesta que "l'art té una opinió i interpretació diversa entre tothom". Els comerciants de la zona esperen que un cop s'acabi i s'il·lumini el carrer Riberaygua "quedi una zona com deu mana". Afegeix que tenien la il·lusió que en la plaça hi anés un gran edifici i ara "ens trobem amb un espai que no diu res, malgrat que és millor aquesta plaça que no pas que estigui tancada i en obres", apunta la presidenta de l'associació de comerciants.

En aquest sentit, manifesta que als comerciants els agradaria que Andorra Telecom cedís l'espai a Andorra i que aquest "pugui arribar a ser una plaça pública". I lamenten que les escales de la plaça estiguin provocant moltes queixes entre els veïns, "perquè són utilitzades pels patinadors", de la mateixa manera que creuen que la bassa del mig "es podia haver estalviat". En general, els comerciants mantenen que "es podia haver-hi destinat els 250.000 euros a construir un espai més bonic".

La situació del comerç

Rosa Pascuet ha fet balanç que aquest Nadal malgrat que hi hagin hagut més turistes, aquest fet no s'ha traduït en més compres i que s'ha notat "com la gent no gasta tant ni fa els regals d'abans", sinó que ara la gent "compra més en funció de les necessitats que tenen". "Es troba a faltar als "turistes russos", explica. "Ara per ara no ens queda una altra que ser positius" sense oblidar tampoc que "el comerç d'Andorra dóna vida i que és molt antic" i que "realment estem millorant perquè aquest any per Nadal teníem un país maquíssim en el qual els carrers lluïen molt".

La representant de l'eix comercial ha recordat que el comerç viu un mal moment i que tampoc els darrers mesos tampoc els ha ajudat la situació dels països de l'entorn, com amb els Armilles Grogues. Malgrat que ha manifestat que "al Pas de la Casa sí que estan contents per les vendes del Nadal, però molts francesos no baixen a la capital".

Pascuet també ha explicat que veu amb molt bons ulls el fet que la Cambra de Comerç negociï projectes en què es parli del transport ferroviari o aeri perquè el Pirineu està molt mal connectat i seria "molt positiu per Andorra estar situada al món i que no només s'hi hagués d'arribar per carretera i fer cues".

Etiquetes

Comentaris

Trending