La nova plaça de l’església del Pas de la Casa es converteix durant la Puríssima en un aparcament

Els veïns, que no amaguen que la reforma de l’espai no els agrada, denuncien que molts turistes el van confondre amb un pàrquing i van estacionar els seus vehicles allà

Els cotxes aparcats sobre la nova plaça de l'Església.
Els cotxes aparcats sobre la nova plaça de l'Església.

La reforma de la plaça de l’Església del Pas de la Casa no convenç, ni de bon tros, als veïns de la població. Afirmen que el nou espai no respon a les necessitats i, a més, es queixen que no se’ls consultés abans de tirar endavant les obres. A banda, al llarg del Pont de la Puríssima, s’ha confirmat un altre dels temors: molts turistes han confós el disseny del terra amb un aparcament i han estacionat els seus cotxes allà.

Els veïns de la localitat encampadana fa dies que denuncien a les xarxes que la nova plaça de l’Església és, sense embuts, un nyap. I el que ha succeït el darrer cap de setmana encara els han emprenyat més. El nou disseny de la plaça, amb un terra asfaltat que difícilment es pot distingir del de la calçada dels carrers i unes línies blanques, presta fàcilment a confusió, especialment pels visitants. Sembla, ningú ho pot negar, un aparcament. I molts turistes que aquest Pont de la Puríssima han visitat el Pas han caigut de quatre potes.

Al llarg d’aquests dies, especialment dissabte, el de més afluència, la plaça ha deixat durant molta estona de ser el que ha de ser, una plaça, per convertir-se en el punt d’estacionament de nombrosos vehicles. A més, el fet que, a diferència de l’anterior espai, no hi hagi una vorera definida, encara produïa més confusió. El resultat és que durant bona part del dia l’espai estava ple de cotxes, fins al punt que els vianants havien de caminar per la calçada.

Per al president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas, Òscar Ramon, els fets d’aquest cap de setmana no són cap sorpresa. “Està obert i semblen places d’aparcament. Molts turistes ho han pensat”, ha apuntat, tot advertint que, si no es fa res, la situació “es repetirà, sobretot en èpoques de molta afluència”. Per això, ha reclamat al comú que s’actuï. “Es poden fer coses per evitar-ho i assegurar que la gent pot caminar per la vorera”, ha manifestat.

Els veïns també lamenten que hi ha més d'un metre de desnivell, tot un risc quan es gela el terra

Més enllà del problema de conversió involuntària en aparcament, la nova plaça de l’Església, inaugurada fa tot just uns dies, no agrada gens als veïns. En primer lloc, perquè s’ha eliminat el petit espai que servia per fer actes públics. “Això s’ha perdut”, lamenta Ramon que, a més, posa en relleu que la nova plaça presenta un greu problema de seguretat.

En concret, “hi ha molt desnivell”. Més d’un metre, explica. Aquest fet fa que sigui perillosa “quan es gela”. Cal recordar que és al Pas de la Casa i, per tant, es tracta d’una possibilitat real molts dies al llarg de l’any.

Ramon i la resta de veïns, de fet, no amaguen que hi ha un detall que no els ha agradat de com ha procedit el comú amb la reforma de la premsa. “El projecte ens el van presentar quan ja estava fet i no ens va convèncer, perquè és tot el contrari del que necessitem”, apunta el màxim responsable de l’associació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending