La nevada deixa 20 centímetres de neu nova a les zones altes

El Servei Meteorològic preveu una nova tongada de precipitacions durant la propera matinada

La zona de Soldeu, des de la webcam de Grandvalira
La zona de Soldeu, des de la webcam de Grandvalira

La nevada que ha tingut lloc des del vespre de divendres i al llarg de la matinada de dissabte ha deixat vint centímetres de mitjana a les zones més elevades del país. Les principals acumulacions, segons informa el Servei Meteorològic s’han registrat a Arinsal i a Sorteny. A conseqüència de la neu caiguda, són obligatoris els equipaments especials per circular a diferents punts de la xarxa viària.

La primera de les tongades de precipitació que s’esperaven pel cap de setmana ha arribat puntual aquest divendres a la tarda i ha deixat quantitats de neu importants, especialment a les zones altes del nord del país. En línies generals, i segons han informat des del Servei Meteorològic, uns vint centímetres, tot i que algunes de les estacions han registrat acumulacions més grans. És el cas de les Fonts d’Arinsal, amb fins a 43 centímetres o de Sorteny, amb 33.

El matí s’ha aixecat però, destapat, i sense precipitacions. S’espera un dia tranquil i, fins i tot, amb moltes estones de sol, tot i que la situació es tornarà a complicar a la tarda. Llavors cap al vespre arribarà un altre front que tornarà a reactivar les nevades a partir dels 1.400 metres. La previsió és que aquesta nova tongada deixi entre cinc i deu centímetres més de neu.

Pel que fa al trànsit, els equipaments especials han estat obligatoris a diverses zones del país durant la nit. Pel que fa a la CG-2, s’havien d’emprar des de Meritxell i, a l’altra vall, des d’Arinsal i Llorts. La situació ha millorat en les darreres hores, però encara són necessaris a partir d’Incles, a banda de per accedir a França. En aquest darrer punt, es manté la restricció per als vehicles de més de 19 tones.

Etiquetes

Comentaris

Trending