La neu torna a cotes baixes i pot complicar de nou el trànsit

Les precipitacions han estat de pluja durant gran part de la nit i l’ús d’equipaments s’ha limitat a la general 2 des de Canillo i la 3 des de Llorts però ara s'ha ampliat ja a la Massana i Mobilitat espera que calgui fer-ho a més punts

-
-

Les darreres restes de la tempesta Glòria, responsable de la forta nevada que va provocar el caos, especialment a la xarxa viària, aquest dimecres, estan afectant ara el Principat. I ho fan amb una nova generalització de la caiguda de neu, després d’una nit de molta pluja a cotes mitjanes i baixes. Per ara, l’afectació a les carreteres no és gaire important, més enllà de la necessitat de dur equipaments a partir de Canillo, a la vall d’Orient, i de Llorts, a la vall del Nord, però s’espera que en les properes hores la situació es pugui complicar, almenys fins a la tarda, quan les previsions meteorològiques apunten el final de l’episodi.

La nit ha estat, relativament, tranquil·la. La cota de neu ha pujat i això ha fet que a gran part del país, les precipitacions, intenses, hagin estat únicament de pluja. La nevada ha afectat únicament a les parròquies altes. Això ha fet que la xarxa viària hagi estat, en línies generals, transitable sense excessives complicacions. Fins fa poca estona, els equipaments només eren necessaris a partir de Canillo, pel que fa a la general 2, i de Llorts, pel que fa a la 3. També calien per pujar des de Pal a les pistes. A nivell d’incidències de trànsit, per ara, hi ha relativa normalitat.

Les úniques vies tallades continuen sent les mateixes que el dimecres. Així, segueix tancat el port d’Envalira i, per tant, el túnel amb les barreres aixecades. Pel risc d’allaus també es restringeix l’accés a les carreteres secundàries de Montaup, Sorteny i la Coma de Ransol.

On la neu ha caigut amb més ganes aquesta nit ha estat, com és habitual, al Pas de la Casa, on també han patit fortes ràfegues de vent. Fins a trenta centímetres més s’han acumulat, que se sumen als recollits durant tota la jornada de dimecres.

La situació, però, s’està complicant aquest matí, ja que la cota ha baixat de nou i ara les precipitacions de neu, molt intenses, afecten una vegada més a tot el territori. Des de Mobilitat es preveu que s’hagi d’ampliar la fase groga a més punts de la xarxa viària. Ja s’ha fet a la general 3 a partir de la Massana, però tot fa pensar que en breu l’avís s’estendrà a Encamp i les parròquies centrals.

Les previsions meteorològiques apunten al fet que la situació de precipitacions es mantindrà encara fins al migdia, tot i que haurien d’anar perdent intensitat. De cara a la tarda, s’espera que el canvi de la component del vent cap a sud-oest farà entrar un aire més sec i, per tant, haurien de cessar tant la neu com la pluja i posar fi a l’episodi de mal temps.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending