La minicentral d'Aixovall supera l'últim escull per començar les obres

El comú de Sant Julia de Lòria fa pública l’adjudicació de la concessió administrativa per a l’ocupació i l’ús de béns de domini públic, i l’autorització de l’aprofitament i l’ús de l’aigua

En aquesta zona s'ubicarà la minicentral d'Aixovall.
En aquesta zona s'ubicarà la minicentral d'Aixovall.
La minicentral elèctrica d'Aixovall ha superat el darrer escull i ja es podran licitar les obres de construcció. Això és possible després que el comu de Sant Julià de Lòria hagi aprovat l’adjudicació de la concessió administrativa per a l’ocupació i l’ús de béns de domini públic, i l’autorització de l’aprofitament i l’ús de l’aigua per a la producciód’energia elèctrica.

L'empresa Productora Elèctrica Renovable SA (societat integrada per Nord Andorrà i Mútua Elèctrica) procedirà al concurs per les obres, un pas que no havia pogut fer abans perquè el projecte de la minicentral que va aprovar el Govern no es corresponia amb el que havia aprovat l'anterior comú lauredià. Es disposava de l'autorització però sense el dret de l'aigua, una cosa que ha solucionat l'actual comú en la seva sessió del passat dia 9.

Això encara ha allargat més uns tràmits que han durat cinc anys, des del 2015. La captació es farà al riu d'Ós a l'alçada de la Borda de l'Arena i la minicentral estarà situada a Aixovall en un edifici propietat de la Mútua Elèctrica, just al darrere del Centre de Formació Professional. Els gestors de Persea han reiterat la seva aporta per les energies renovables. El termini de construcció de la minicentral elèctrica serà d'un any i mig per la qual cosa entrarà en funcionament a inicis de l'any vinent.

 

 

 

 

Comentaris

Trending