La micropigmentació mamària serà pagada pel ministeri de Salut

Aprovat el reglament per millorar el servei de taxi per als tractaments de radioteràpia i les despeses d'allotjament i desplaçament dels acompanyants

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministeri de Salut es farà càrrec de les despeses de la micropigmentació mamària posterior a una mastectomia. El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el decret. El ministeri abonarà directament al prestador d’aquest servei la tarifa corresponent, amb la qual cosa la persona afectada no haurà de fer cap avançament de diners.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat que la micropigmentació de l’aurèola mamària i del mugró és una tècnica que es necessita en poques ocasions. Durant un any a Andorra hi poden haver entre 10 i 15 persones afectades. S’ha calculat una tarifa màxima de 220 euros per una mama i 380 euros per les dues.

El Govern també ha aprovat  el reglament regulador de les prestacions de reemborsament de despeses de desplaçament i allotjament per fer a l’estranger (Barcelona o Tolosa) tractaments o proves diagnòstiques que no es puguin efectuar al país. Es confirma, d'aquesta manera, que els pacients que hagin d’anar a fer radioteràpia puguin disposar a partir del 2 de gener, d’un servei de taxi individualitzat per desplaçar-se. En les properes setmanes es firmarà un conveni amb els taxistes per fixar les condicions del servei. El cost d'aquesta acció estarà al voltant dels 200.000 euros i potser menys perquè com ha explicat el ministre "cada cop es redueixen més els dies de tractament". Això no tindrà cap influència en la construcció d'un centre de radioteràpia a Andorra i la decisió, segons Martínez Benazet es prendrà durant el primer trimestre de l'any que ve.

També hi ha hagut un augment en les despeses derivades dels acompanyaments a un malalt. Pel que fa a l'allotjament passa dels 38 als 40 euros per un adult  i dels 60 en cas que sigui necessari un segon acompanyant. La tarifa diària de dieta per alimentació passa dels 4,95 euros als 15. A més a més, no serà necessari portar els justificants com es feia fins ara.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending