La marxa a favor del clima de Fridays for Future aplega més d'un centenar de persones

Els organitzadors fan una valoracio positiva

-
-
Unes 150 persones han participat en la marxa a favor del clima convocada pel col·lectiu Fridays for Future (FFF). Durant el trajecte entre la plaça de la Rotonda i la del Consell General s'han cridat consignes i s'han mostrat diverses pancartes.  L'associació continuarà fent reivindicacions.

 L'acte s'engloba en la Setmana Global pel Futur, organitzada per l'activista Greta Thunberg i està enfocada als joves. Els participants s'han manifestat per la vorera de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. De la mateixa manera, mentre que a la resta de països s'han programat actes per a tota la setmana, al Principat han preferit fer només una manifestació.

La sortida s'ha fet des de la plaça de la Rotonda i allà s'han donat cita polítics com els consellers generals Sandra Codina i Berna Coma (Demòcrates), Roger Padreny (PS) i el conseller liberal del comú d'Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas. Durant el recorregut s'han fet crits d'"emergència climàtica", "plàstics, no" o "prou petroli i més vent". El portaveu de Fridays for Future (Divendres pel Futur), Mateu Bracque ha fet una valoració positiva de l'acte. "Hem arribat al centenar de persones i la gent ens ha sentit".

Entre les properes accions del col·lectiu destaca el 'Plàstic Atac' que consistirà en intercanviar les bosses de plàstic per les de tela o de paper. L'objectiu és conscienciar els polítics que cal aplicar de manera urgent mesures que aturin els danys al planeta.

S'han convocat a tot el món més de 5.000 manifestacions a 150 països. Les protestes s'han repartit entre dos divendres seguits, aquest 20 de setembre i divendres que ve, dia 27.

Entre les dues convocatòries, dilluns que ve se celebrarà la Cimera d'Acció Climàtica de l'ONU, a Nova York. Tres dies abans, en aquesta ciutat americana està prevista una gran mobilització que ha de tancar aquesta primera jornada d'accions. Més d'un milió d'escolars ja tenen permís per no anar a classe i assistir-hi.

                                                                                                     

Etiquetes

Comentaris

Trending