La manca de quòrum impedeix als immobiliaris tirar endavant el canvi dels estatuts per blindar-se

Nouvinguts en la professió o persones que hi voldrien accedir consideren que la junta de l’AGIA pretén bloquejar l’arribada de nous professionals amb empenta i major formació

-
-

L’assemblea extraordinària dels agents immobiliaris (AGIA) no s’ha pogut celebrar per manca de quòrum, justament, una de les qüestions que l’actual junta directiva del col·legi professional pretén modificar, a la baixa, per “poder fer i desfer” amb més facilitat segons quines qüestions, a parer d’alguns professionals que celebren que la falta de l’assistència mínima obligatòria hagi ajornat ara per ara sine die la modificació dels estatuts de l’ens professionals. Consideren que el poder establert al sector professional busca la via per barrar l’accés a la professió, i, si escau, als òrgans de direcció, de nous agents amb una empenta i una formació que els actuals no tenen i en molts casos tampoc no pretenen tenir reciclant-se.

Vist que no hi havia el quòrum necessari, l’únic que es va fer, si algun dels col·legiats assistents ho va considerar, va ser respondre dubtes i neguits. Les fonts consultades han assegurat que no hi va haver una aportació gaire activa en aquest sentit malgrat que una part important del sector està molesta amb les pretensions de l’equip que encapçala Jordi Galobardes, a qui ningú no li passa per alt que pretén un tancament de la professió. Galobardes hauria admès en el conat d’assemblea que la junta no ha sabut explicar bé els canvis que es pretenen introduir en els estatuts i que la manca de comunicació hauria fet impossible d’obtenir el quòrum necessari per poder celebrar la trobada que havia de validar els canvis estatutaris.

Entre altres coses, amb els nous estatuts que es preveuen aprovar -Galobardes va deixar clar que ho tornaran a intentar més endavant- s’inclouria una nova prova d’accés específica a la professió que va més enllà de l’examen que ja imposa Govern. Alhora, també es pretenen modificar qüestions relatives a representació, quòrums i responsabilitats. De forma senzilla i sintètica, es demanaran més anys de col·legiació per poder accedir als òrgans de govern, es reduirà el nombre de participants necessaris per adoptar determinades decisions, s’augmentarà el nombre de vots delegats que pot dur cada col·legiat o la junta deixarà de ser responsable en casos en què, fins ara i de moment encara, ha d’assumir la responsabilitat de certs actes o decisions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending