La majoria dels hotels del país s’oposen a la taxa turística que impulsa ‘Marca Andorra’

La Unió Hotelera assegura que hi ha “malestar” per la manera com s’està gestionant la iniciativa malgrat que es mostra oberta a parlar de tot encara que no a qualsevol preu

Comentaris

-
-
La majoria d’afiliats a la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) “no estem d'acord en l'aplicació d'aquesta possible taxa turística com a nova mesura de finançament de promoció turística”. La patronal hotelera està molesta per com s’està gestionant la iniciativa impulsada per la Confederació Empresarial (CEA) a través de la denominada Marc Andorra i lamenten haver-se hagut d’assabentar de la proposta a través dels mitjans de comunicació.

La UHA formava part de la patronal global del país però en va sortir per discrepàncies sobre les quotes d’afiliació. A partir d’aquí, suposadament, no hauria estat al corrent de res amb la qual cosa, com ja va avançar l’Altaveu, els va agafar per “sorpresa” el posicionament de la CEA i van engegar una breu enquesta per saber el posicionament dels afiliats. “En cas que el Govern decideixi aplicar aquesta taxa a Andorra, la UHA demanarà saber a quins projectes aniran destinats els ingressos obtinguts, ja que el seu retorn ha de ser molt específic, i que així ho especifiqui la llei, entenem que és l'única manera de poder opinar acuradament”, ha expressat la patronal hotelera a través d’un comunicat.

Els hotelers “demanem estar informats sobre tots els projectes que tinguin a veure amb el nostre sector”, que entenen que tindria un paper cabdal en el cas que es pretengués aplicar el tribut. I tot i no estar-hi d’acord, almenys per ara, “des de la UHA estem a favor de totes les idees que pretenguin sumar i fer créixer el nombre i la qualitat de turistes. Per tant, estem oberts a escoltar i treballar per aquest país com hem fet”. “Ens hauria agradat que qualsevol organisme públic o privat que vulgui impulsar aquest projecte s'hagués posat en contacte amb nosaltres. Des de la UHA hauríem pogut aportar el nostre punt de vista i així sumar esforços per caminar tots cap a un mateix destí”, hi afegeixen.

Els hotelers recorden que a molts països del món s'aplica la taxa turística que ve suportada per un pla previ, per aquest motiu “creiem que se'ns ha de presentar un projecte específic que millori el producte de país ofert fins a la data, com pot ser la promoció i la creació de nous atractius turístics, projectes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, amb les formacions del sector, en definitiva projectes que sumin. I en el cas que sigui un projecte interessant pel sector i pel país, aleshores treballar de manera conjunta amb els actors implicats i estudiar les possibilitats de finançament”.

El món de l’hostaleria recorda que ha hagut de suportar en els darrers temps “càrregues i problemàtiques que s'han presentat al país, com la manca de personal qualificat, l'adaptació als nous reglaments, la competència irregular amb els apartaments no reglats” en un moment en què el sector “encara s'està recuperant de la important crisi que ha patit”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending