La majoria de llistes d’Encamp descarten mantenir l'actual Prat Gran

Terceravia, que proposa sotmetre la decisió a una consulta, és l’única que no descarta la continuïtat de l’espai a la ubicació on es troba ara

El Prat Gran d'Encamp.
El Prat Gran d'Encamp.

El conveni entre el comú d’Encamp i la propietat del terreny on encara s’ubica el Prat Gran preveu que el nou consolat pugui reprendre les negociacions per a una possible compra de les parcel·les que permetin mantenir l’espai verd. Tot i això, una ràpida mirada als programes electorals de les quatre candidatures que es presenten a les eleccions permet albirar que aquesta opció finalment no s’aprofitarà. Cap d’elles preveu reobrir les negociacions i totes plantegen alternatives, la majoria aprofitant la sortida que ja va posar sobre la taula l’encara cònsol major, Jordi Torres Arauz, amb el terreny de Casa Joanantoni. Només Terceravia sembla mantenir alguna opció sobre l’actual espai, ja que proposa una consulta per decidir què es fa.

Amb més o major espai i explicacions, les quatre candidatures donen a entendre que descarten des de bon principi comprar l’espai. I, per tant, toca buscar altres possibilitats. En el cas d’En Comú per Encamp, la llista que aplega Demòcrates i Liberals, es limita a puntar que “construirem un nou parc multifuncional (...) que encabeixi aparcaments i serveis”. En cap moment menciona específicament el Prat Gran.

Aquest nom sí que l’empra el programa electoral de Partit Socialdemòcrata Independents. De fet, parla d’un “nou Prat Gran” que volen crear “aprofitant els terrenys de cessió que pertanyen al comú al costat de l’actual”. És a dir, els de casa Joanantoni. Es tracta de la parcel·la que el cònsol actual, Jordi Torres Arauz, ja va posar sobre la taula i que, de fet, es llogaria fins que es tanqui definitivament el pla parcial de la zona. Des de la formació que lidera David Rios es promet “un espai de lleure modern i funcional que tingui en compte l’accessibilitat”.

Proposta similar és la que porta al programa Agrupament Encampadà. En concert, indiquen que “adequarem l’espai de 5.000 metres quadrats de cessió obligatòria de Ca l’Areny” –és a dir, el que ja té el comú de l’actual parc- perquè “és prou ampli per encabir-hi tots els elements d’esbarjo existents a l’antic Prat Gran”. A més, es protegirà “perimetralment la zona per assegurar l’espai que utilitzaran els nostres espais”. Pel que fa a l’aparcament actual es preveu traslladar-lo al terreny de Casa Joanantoni –l’antic càmping Internacional- “en règim de lloguer” i a la mateixa zona “crearem unes noves zones esportives” amb “un gimnàs outdoor, una pista d’street basketball, un mur d’escalada urbà i una pista de voleibol”.

La veu discordant en aquest capítol es troba a Terceravia, que considera que encara no s’hauria de descartar la continuïtat del Prat Gran. Des de la candidatura es planteja que cal “tenir en compte la importància i l’envergadura del projecte” i, per això, “sotmetrem aquest a consulta ciutadana amb total transparència” amb la voluntat d’exposar “projectes, contractes i acords”, per tal que “siguin els encampadans i encampadanes qui decideixin (...) amb tota la informació a les mans el destí que es vol donar”.

Comentaris

Trending