La Joventut Socialdemòcrata s'adhereix a l'aniversari de la Revolució dels Clavells

A Portugal es va enderrocar, el 25 d'abril del 1974, la dictadura més llarga d'Europa

Comentaris

-
-
La Joventut Socialdemòcrata d'Andorra s'ha adherit per mitjà de les xarxes socials a la celebració del 25 d'abril, l'aniversari de la revolució que va acabar amb la dictadura més llarga d'Europa. La formació política ha compartit el vídeo amb la cançó ‘Grândola, Vila Morena' que va marcar l'inici de la revolta.

 

A les onze de la nit del 24 d'abril s'emetia a través d'Emissores Associados de Lisboa la cançó ‘E despois do Adeus'. Era el primer senyal que tot estava a punt. Els oficials del Movimento das Forças Armadas (MFA) es van dirigir als lloc de comandament. A quarts d'una de la matinada sonava ‘Grândola, Vila Morena'.

Era la contrasenya que el principal estrateg del moviment, Saraiva de Carvalho, i els capitans havien escollit per al cop d'estat. La Revolució dels Clavells va ser el moviment revolucionari que el 1974 va posar fi a 48 anys d'un règim conservador i antidemocràtic amb l'objectiu de construir un estat modern, i acabar amb el conflicte colonial. 

En la història de Portugal es denomina Procés Revolucionari en Curs (PREC) el període inicial de la Tercera República, que va des del 25 d'abril de 1974 (Revolució dels Clavells) fins al cop d'estat de guant blanc del 25 de novembre de 1975.

 

 

Com cada dia, "o povo é quem mais ordena". Com cada 25 d'abril, amb un nus al sentiments: Grândola, vila morena! #25A #RevolucaoDosCravos #RevoluciódelsClavells https://t.co/QM8lASEx5G

Comentaris

Trending