La 'Jornada de ciències', sota sospita

La participació de la mestra que ha donat positiu per coronavirus pot haver propiciat molts contactes

Una imatge d'una edició anterior de de la 'Jornada de ciències'
Una imatge d'una edició anterior de de la 'Jornada de ciències'
La 'Jornada de ciències' que es va dur a terme el passat 11 de març al Centre de formació professional d'Aixovall està sota sospita perquè tots els indicis apunten a que pot ser uns dels focus de transmissió del coronavirus. La mestra que ha donat positiu hi va ser present i després de la xerrada del doctor Ramon Brugada es van fer diversos tallers. A la jornada hi van participar 160 alumnes de batxillerat dels tres sistemes educatius i els seus professors. No hi van assistir els de l'escola Àgora perquè estaven fent exàmens, i només hi va anar una professora del centre.

Quan la jornada va començar amb els protocols preventius pel coronavirus que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet havia anunciat i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla assegurava que de moment no es plantejaven la suspensió de classes; els presents a l'acte estaven lluny de pensar que allò podria convertir-se en el principal focus d'expansió de la pandèmia al país. El motiu: la presència d'una mestra de l'escola andorrana que ignorava que està incubant la malaltia. Havia estat amb el seu marit, també mestre però d'anglès, a l'Aneto on van coincidir amb uns italians.

La jornada va comptar amb la participació de 160 alumnes  de primer de batxillerat dels tres sistemes educatius. Es van dur a terme vuit tallers que van estar relacionats amb les matemàtiques, la biologia i la física i química, i en com aquestes matèries es poden aplicar en l'àmbit de la salut. Paral·lelament a la jornada, també es va celebrar la 3a trobada de joves científics en la qual hi van participat  70 joves. És una iniciativa per a alumnes de tercer i quart de segona ensenyança i de segon de batxillerat, els quals exposen els seus treballs científics.

Ara, aquesta jornada està en l'ull de l'huracà pels contactes que la mestre portadora del virus va poder fer. La tornada a l'activitat lectiva després de les vacances va propiciar la celebració de diverses activitats que també s'han investigat per saber si hi hagut contactes. Durant aquells dies també es van dur a terme exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) a l'escola andorrana de batxillerat de la Margineda, el Dictat Nacional al Centre cultural i de congressos lauredià i exàmens del nivell C de català, a Aixovall.  Descartats, aquests darrers, queda pendent les proves de batxillerat ja que van comptar amb la presència de personal extern al centre, concretament del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

El Govern ha enviat una circular a professors, alumnes i treballadors perquè es quedin a casa i es prenguin la temperatura dos cops al dia, enviant les dades a una plataforma. En la circular estan inclosos tots els participants a la jornada.

Comentaris (3)

Trending