La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell comença a caminar

Fora de termini respecte el fixat en la normativa que l’empara, s’ha formalitzat el nou organisme que regeix els destins de l’escola d’educació especialitzada, que manté Celine Mandicó a la direcció

-
-
L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ja camina amb un nou vestit. Fora de termini segons la normativa que l’empara, aquest dijous al vespre es va formalitzar la signatura de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. Maria Pilar Díez es manté com a màxima responsable de l’ara fundació, que continua confiant en la psicòloga Celine Mandicó com a directors de l’ens sòcio-educatiu.

Si el procés electoral, suposadament, no s’hagués interposat pel mig, malgrat que això no hauria de ser cap excusa, la signatura de la constitució formal de la nova fundació, que ha de dotar de més força l’escola i d’una major flexibilitat i fluïdesa en segons quins àmbits, s’hauria d’haver fet molt abans. Finalment ha estat aquest dijous en el marc d’una trobada a l’efecte dels nous membres-patrons de la fundació, que canvia lleugerament el grafisme respecte del que fins ara tenia l’escola.

Així, en l’acte de signatura de la nova Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell hi van ser presents Maria Pilar Díez com a presidenta, els ministres responsables dels Afers Socials (Víctor Filloy) i l’Educació (Ester Vilarrubla); el rector d’Encamp a banda de responsable de diverses àrees del bisbat d’Urgell, mossèn Antoni Elvira, en representació, justament, de la diòcesi urgellenca; la directora general de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Joaquima Sol; Meritxell Teruel en representació de l’Associació de pares i mares dels escolars i interns; i la infermera i fins fa poc consellera general Sílvia Bonet, elegida ‘a dit’ com a representant de la societat civil.

També hi van participar el notari encarregat d’aixecar acta de tot plegat i validar la constitució de la fundació i l’advocat Jaume Ribert com a secretari de l’organisme. Evidentment, també va acudir a l’acte i forma part del nou ens la psicòloga Celine Mandicó, que es manté al capdavant de l’escola. Fonts properes al centre han explicat que esperen que entre els impulsos que permeti el nou format d’ens de gestió de l’escola hi hagi el de l’escrupolós respecte als terminis quant a controls comptables i auditories, que haurien sofert demores importants els darrers temps.

L’organigrama del nou patronat està format per una Presidència honorífica, que ostenta el copríncep i Bisbe d’Urgell, Monsenyor Joan-Enric Vives i Sicília; una Presidència, un grup de Patrons permanents i un de Patrons designats que incorpora set membres a la nova estructura que s’encarregarà d’assegurar la implementació de la missió i valors de la institució així com el conjunt de serveis i recursos per a l’atenció de les persones amb discapacitat d’Andorra.

Comentaris

Trending