La fiscalia demanarà set anys de presó per a l’home que va clavar unes tisores al coll d’un altre

Els fets van passar a les instal·lacions d’una gasolinera de Santa Coloma el maig de l’any passat i tenia com a rerefons un deute pel subministrament de droga

Empresonat \'l\'agressor de la gasolinera\', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban
Empresonat \'l\'agressor de la gasolinera\', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban
La fiscalia demanarà set anys de presó per a l’home que el 31 de maig de l’any passat va clavar unes tisores al coll d’un altre home durant una discussió que va anar pujant de to en les instal·lacions d’una gasolinera de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma. L’agressor està acusat d’una temptativa d’homicidi i des d’un parell de dies després dels fets està ingressat a la Comella, on ja havia estat internat anteriorment. En el rerefons de tot plegat hi ha l’addicció a les drogues i el tràfic d’estupefaents.

El Tribunal de Corts ha de jutjar aquest dimarts el cas, en el marc del qual la víctima principal, per dir-ho d’aquesta manera, també està processada per una contravenció penal de lesions. És a dir, que també hauria pegat el principal acusat. A la pena que sorgeixi del judici que s’ha de celebrar aquest dimarts, caldrà afegir-li la imposada fa uns dies via ordenança penal al processat per intent d’homicidi. El judici ràpid se li va fer per tinença de droga dins del centre penitenciari. De fet, l’home va patir una sobredosi que va obligar a hospitalitzar-lo durant uns dies entre els mesos de juliol i agost darers.

Els fets fonamentals que han de ser enjudiciats aquest dimarts van tenir l’origen en un deute contret pel que acabaria sent l’agressor vers l’agredit. Aquest darrer, segons constaria en el sumari, seria el subministrador de la droga a la qual el primer, que ja havia estat empresonat amb anterioritat per un cas derivat de les seves addiccions, estava enganxat. La reclamació del deute en les instal·lacions de la benzinera, on haurien quedat expressament per resoldre les seves diferències, va derivar en una batussa que va acabar amb el clavament de les tisores. 

La víctima va estar debatent-se entre la vida i la mort durant uns dies. Finalment es va poder refer i malgrat que hauria d’estar present aquest dimarts a la vista oral hi ha certs dubtes que finalment comparegui. En qualsevol cas, per la contravenció del qual està acusat la pena seria molt mínima comparat amb els set anys de reclusió que el ministeri públic pretén demanar a l’acusat d’homicidi en grau de temptativa sempre que es mantingui la petició inclosa en la qualificació provisional.

L’acusat sempre ha mantingut que no tenia en cap cas ànim de causar la mort al seu interlocutor i que la seva acció hauria estat una reacció a la pressió que sentia per tal de saldar sí o sí el deute pendent. Alhora, també hauria recordat que es trobava sota els efectes de les dogues i amb una greu dependència d’aquestes, una situació que en part es manté i que aconsella seguir un tractament en un centre diferent al de la Comella. 

Amb aquesta base, segons fonts coneixedores del cas, la defensa procurarà que el tribunal qualifiqui jurídicament els fets de manera diferent al de la temptativa d’homicidi (probablement, lesions amb arma susceptible de causar la mort) i, en conseqüència, demanarà una pena força inferior en relació amb el que pretén l’acusació pública.

Comentaris

Trending