La comunitat educativa creu que el furt a l’escola d’Encamp va ser planificat amb antel·lació

Els presumptes autors tenien la clau mestra des de feia dies, tenien clar quan les classes estarien buides i van centrar-se a agafar diners i aparells electrònics que no es poden rastrejar

L'escola andorrana d'Encamp.
L'escola andorrana d'Encamp.

La comunitat educativa de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp continua consternada pel furt massiu que va patir el centre el passat dilluns. Un dels fets que més ha astorat tant docents com alumnes i pares és la planificació amb la qual els dos suposats autors, dos estudiants del mateix col·legi, van tirar endavant l’acció delictiva. La sensació és que van preparar i planejar amb temps, tenint molt en compte detalls com el moment escollit i com havien de marxar. Alhora que investiga el cas, la policia ja ha començat a rebre nombroses denúncies.

La sensació que es té és clara: no va ser cap acte impulsiu dels suposats autors. Al contrari, va ser una acció preparada amb meticulositat. Premeditada. Un primer punt és el fet de disposar d’una clau que els va permetre obrir totes les aules on van entrar. Aquesta la tindrien des de feia temps i, finalment, dilluns van decidir actuar.

I ho van fer també amb ple coneixement de quan podien entrar a cada classe. Així, inicialment van entrar a les aules de primer i de segon, aprofitant que aquests cursos tenien hora de pati. En total, nou sales a les quals van poder accedir obrint amb la clau. Després, van esperar al temps de descans del tercer i quart curs per fer el mateix.

Els suposats autors, un cop comesos els furts, van dir que es trobaven malament i van marxar del centre per la porta principal

A més, i segons les fonts consultades, també van ser metòdics a l’hora de seleccionar què agafaven. Diners, per descomptat. Sense que s’hagi calculat una xifra total concreta, es té clar que podria arribar a ser elevada. Entre 1.000 i 2.000 euros, encara que les denúncies interposades fins ara no arriben ni molt menys a sumar aquesta quantitat. I, després, aparells d’electrònica. Ara bé, seleccionats. Van evitar aquells que poguessin ser rastrejats, com ara els iPads, i van centrar-se en iPods o llapis electrònics.

Un cop comesos els furts, els presumptes autors també haurien actuat amb certa fredor. Haurien al·legat que es trobaven malament i van demanar marxar cap a casa. Van sortir, segons les fonts consultades, per la porta principal de l’escola, l’única on hi ha una càmera de seguretat. De fet, no va ser fins a l’endemà que les sospites es van centrar en ells, un cop es va comprovar que no es presentaven a classe.

La commoció al centre també ve donada per la sensació que difícilment es podrà recuperar el material sostret. Fins i tot, algunes fonts consultades posen en relleu que, malgrat que hi ha la convicció de qui són els alumnes –un parell– responsables dels furts, no està tan clar que es pugui provar la seva implicació. S’està pendent, doncs, de com avança la investigació de la policia (que es manté oberta amb estricta discreció) per uns fets que, però, queda clar que es trigaran a oblidar.

Per ara, i mentre es miren d'aclarir els detalls de tot plegat, la policia ha anat rebent denúncies. La principal és la que ha formalitzat el propi centre escolar pel material de titularitat pública que hauria desaparegut. Ara, les més nombroses són les que han interposat familiars -majoritàriament pares i mares- d'escolars afectats pels furts, alertant en gran mesura la desaparició de material electrònic i en gran mesura, auriculars. Les fonts consultades asseguren que quan dilluns es va descobrir tot el que mancava, els plors de tristesa i ràbia van ser tot un clamor. 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending