La calorada enfilarà el termòmetre fins els 38 graus a Andorra la Vella

La temperaturà màxima es registrarà dijous i divendres

L'agost del 2018 es va arribar als 32 graus en alguns punts d'Andorra
L'agost del 2018 es va arribar als 32 graus en alguns punts d'Andorra

L’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica abraçarà Andorra durant aquesta setmana. Diumenge es va iniciar una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre dijous i divendres amb  màximes de 38 graus a Andorra la Vella, segons les previsions del servei meteorològic d'Andorra a la seva pàgina web www.meteo.ad. L’episodi de calor es mantindrà el proper cap de setmana.

El mapa previst per al dimarts 25 a les 20 hores i a 1.500 metres ens dona una temperatura de 28 graus o, lleugerament superior. Aquest valor és uns 11 graus superior, al que li correspon per l'època de l'any. És  una situació de plena canícula que farà que en alguns punts d'Andorra la temperatura arribi fins els 38 graus. Serà, si la previsió es compleix, el dijous i el divendres.  El cap de setmana no es descarten algunes tempestes de tarda.

Al sud de França, la situació és d'alerta màxima. Alguns models de previsió fan pensar, per exemple, que poden tenir quatre dies consecutius amb temperatures de més de 40 graus a Lleida, un fet que no s'ha produït mai des que es recullen dades, fins ara la ratxa més llarga de dies amb més de 40 graus a la capital del Segrià són tres, i es va produir durant la dura onada de calor del juliol del 2015. 

Per parlar d'onada de calor (la darrera a Andorra es va registrar l'estiu del 2015), cal que l'estació meteorològica de FEDA (que compta amb dades des de l'any1935), registri durant almenys tres dies consecutius 32 graus de màxima, i que les mínimes no baixin dels 15 graus., cosa que es pot produir aquests propers dies.  Cal tenir en compte que a Andorra les temperatures superiors als 31 graus 'assoleixen menys del 10% dels dies de l'estiu meteorològic (juny, juliol i agost).

Etiquetes

Comentaris

Trending