La ‘cabana’ de trencalossos del Principat gaudeix de bona salut

(AMB VÍDEO) A Andorra hi fa vida de manera força permanent una parella adulta que ara mateix ‘tutela’ un juvenil; també s’hauria vist un altre exemplar jove volant per aquestes contrades

-
-
La ‘cabana’, per així dir-ho, de trencalossos del Principat gaudeix d’una bona salut. El recompte que fan els banders ha permès divisar a la paret que es va habilitar perquè hi poguessin nidificar la parella d’aus que fa anys que es mou aquestes contrades. Les observacions i els seguiments que s’han dut a terme també han permès comprovar que actualment tutelen un exemplar juvenil. De fet, segons fonts oficials, pel Principat també hi hauria algun exemplar jove més. 

A banda de la mida, el que diferència sobretot l’edat d’un exemplar amb altre és el plomatge. Molt fosc en el cas dels exemplars juvenils, molt més clar i tenyit en el cas dels adults. En tot cas, una qüestió important era poder comprovar que entre els exemplars que volen pel Principat no hi ha hagut cap afectació per culpa de la malària aviar, que va causar la mort a cinc trencalossos al Pirineu aragonès. Enguany, la parella establert al Principat no hauria criat.

imatges: Banders / Andorrawildmountains

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending