Jutgen el cas de dos ‘gossos andorrans’ que han obligat un veí d’un poble de Girona a passar vuit cops pel quiròfan

Ni la propietària dels ‘pit bull’, resident al Principat, ni la seva mare, que és formalment l’acusada per un delicte de lesions, no s’han presentat a la vista oral, en la qual el seu advocat n’ha demanat l’absolució

El març del 2016, a la població gironina de Llagostera, els gossos d'una dona resident al Principat van abraonar-se damunt un home que havia acudit a ajudar la mare de la propietària dels animals i el van mossegar durant una bona estona. Un mes d'ingrés i vuit operacions que no li han salvat una ma ni tampoc han evitat que les queixalades li afectessin la visió d'un ull. Un jutjat de Girona ha enjudiciat avui l'afer. La mare, responsable de la parcel·la on estaven allotjats els animals, estava acusada d'un delicte de lesions.

La dona acusada d’un delicte de lesions pels danys que van causar dos gossos ‘pit bull’ de la seva filla, resident a Andorra, on tenia censats els cans, a un home que la va ajudar a obrir un portal d’una urbanització de la localitat gironina de Llagostera no s’ha presentat al judici que se celebrava aquest matí a Girona ni tampoc no ha demanat mai perdó, com tampoc ho ha fet la seva filla, a la víctima que, d’ençà de l’11 de març del 2016, quan van succeir els fets, s’ha hagut de sotmetre vuit vegades a intervencions quirúrgiques

Cap de les dues dones ha assistir a la vista, on han estat representades pel seu advocat. Tot i que els animals eren de la filla, resident al Principat i que tot sovint anava a veure a la seva mare a la població gironina, només s’acusava la mare ja que es considera que en ser la responsable del lloc on estaven els animals hauria d’haver adoptat les mesures necessàries perquè els gossos estiguessin degudament reclosos i no poguessin atacar com ho van fer fa gairebé dos anys.

Tot i les vuit intervencions quirúrgiques, les mossegades que li van proferir els dos animals, de raça considerada perillosa, han deixat inutilitzada pràcticament una mà i un braç a la víctima i li han afectat la visibilitat d’un ull, ja que també van queixalar-li la cara i una orella. Inicialment, l’home es va haver d’estar un mes llarg a l’hospital Josep Trueta gironí. L’acusació particular promoguda per la víctima, un home ja jubilat, ha reclamat durant la vista una condemna per un delicte de lesions per imprudència menys greu i ha sol·licitat que se l’imposi a la resident andorrana una multa de 2.160 euros a la dona que s’estava en una parcel·la adjacent a la seva, a la urbanització llagosterenca de Selva Brava, per no complir les mesures de seguretat per tenir-hi gossos perillosos. 

Més enllà de la responsabilitat penal, per la via civil la víctima de l’atac dels animals també reclamarà una indemnització pels perjudicis soferts arran de les gravíssimes lesions sofertes. Els danys es podrien quantificar amb una xifra que oscil·larà entre els 250.000 i els 450.000 euros. La defensa ha sol·licitat l’absolució de la dona recordant que la mare no tenia cap responsabilitat sobre els gossos ja que els ‘pit bull’ eren propietat de la filla. L’advocat de les dues dones lligades al Principat ha explicat a la vista, també, que es va obrir un expedient administratiu sobre les mesures de seguretat que es va acabar arxivant.

Comentaris

Trending