Villarejo reconeix que policies espanyols van immiscir-se en la sobirania andorrana

El controvertit comissari jubilat afirma que va ser l’exsecretari d’Estat de Seguretat espanyol qui va demanar desviar l’atenció d’Andbank cap a BPA

Comentaris

José Manuel Villarejo està vinculat a causes judicials al país.
José Manuel Villarejo està vinculat a causes judicials al país. ARXIU

El controvertit comissari de policia espanyol José Manuel Villarejo insisteix que “va ser un error utilitzar policies nostres en un país sobirà com és Andorra”. A més, assegura que l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez li va donar instruccions perquè es desviés l’atenció inicialment centrada en Andbank cap a Banca Privada d’Andorra (BPA). Aquestes apreciacions s’inclouen en una entrevista que ‘El Periódico’ ha publicat aquest dilluns en exclusiva a Villarejo.

De fet, l’entrevista en qüestió tindrà noves entregues. Hi parla de l’‘Operació Catalunya’ i dels esborranys que van servir, per exemple, per evitar que CiU obtingués el bon resultat que es preveia en les eleccions del 2012. El policia jubilat admet que va ser una “cagada” monumental el fet de mantenir que Xavier Trias tenia un compte bancari a Suïssa i assegura que qui va donar l’ordre definitiva per activar tot l’entramat per mirar de frenar l’auge de l’independentisme català va ser l’expresident espanyol (quan era president) Mariano Rajoy.

En un moment de l’entrevista se li demana a Villarejo per la captura de pantalla dels comptes de Pujol. I es recorda que sí que ha tingut recorregut judicial. La resposta del comissari, després d’assegurar que no va participar en aquest afer, és que “el secretari d'Estat -Martínez- em va demanar que desviés en una nota meva l’assumpte. En una altra nota vaig posar que era un error fer servir policies nostres en un país sobirà com és Andorra.”

I hi afegeix: “Ara, sí que em vaig queixar amb força davant el secretari d’Estat sobre una negociació entre Fernández Díaz i Pujol, el 2012, amb les meves notes informatives -que es van fer servir per elaborar l'esborrany ja comentat-. Li vaig dir: esteu utilitzant la informació que jo us estic donant per a fins polítics, acaba amb aquesta deriva, si és un tema privat jo vull cobrar com si fos un encàrrec com els que em fan al sector privat, i si és un tema com comissari vull que es judicialitzi.”

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending