El Tribunal de Corts tomba tots els ‘defectes de forma’ denunciats en el marc del ‘cas BPA’

La sala ara presidida per Enric Anglada hauria de reprendre el judici ajornat el gener per resoldre les qüestions prèvies, però haurà d’esperar el pronunciament del Constitucional

Els magistrats del tribunal més la secretària i l'oficial durant una de les vistes del gener.
Els magistrats del tribunal més la secretària i l'oficial durant una de les vistes del gener. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha comunicat aquest dilluns a totes les parts intervinents en el judici de la causa general del ‘cas BPA’ que no estima cap dels ‘defectes de forma’ que havien denunciat les defenses dels 24 processats en l’afer. D’aquest motiu obre la porta per a la represa de la vista i l’enjudiciament de fons però, alhora, també deixa oberta la via perquè els implicats puguin acudir al Tribunal Constitucional (TC), una situació que s’acabarà donant.

En un aute de dues-centes pàgines, el tribunal que ara presideix el magistrat Enric Anglada dóna resposta a tots els dubtes plantejats per les defenses durant la darrera setmana del mes de gener, quan es van tractar les denominades qüestions prèvies i, seguidament, es va ajornar la vista perquè els magistrats tinguessin temps d’aclarir tot el que s’havia denunciat i quan es comencés a enjudiciar la qüestió central -la possibilitat que es blanquegés en una institució bancària- es fes amb tot l’embolcall clarament establert.

-

Relacionat

El judici del ‘cas BPA’ es reprendrà el 16 de setembre amb el magistrat Anglada presidint el tribunal

Els magistrats no estimen ni una de les pretensions de la defensa, que eren moltes i de diferent naturalesa. Anaven des de la inclusió discutida per les defenses de documentació o escoltes procedents de causes judicials estrangeres a possibles alteracions documentals pel suposat trencament de la cadena de custòdia. Tot plegat passant per la denúncia d’obtenció il·legal de proves que després van servir per obrir la causa general contra el banc.

-

Relacionat

El Tribunal de Corts ‘exigeix’ assenyalar el fiscal per admetre la querella per coaccions a Pallardó

La decisió de la sala hauria de servir perquè es pogués reprendre un judici que ha engegat i s’ha parat en nombroses ocasions per les diferents anomalies que s’han anat detectant durant tot el procés, i que els tribunals miren de resoldre o apedaçar a mida que van sorgint. El mateix aute que tomba totes les denúncies d’irregularitats en una decisió formalment ferma i recurrible deixa clar, però, que es pot acudir davant el Tribunal Constitucional. I tot indica, encara que no hi ha una decisió formal dels equips jurídics en aquest sentit, que aquesta serà la via que s’acabarà escollint.

Comentaris (2)

Trending