El Tribunal de Corts allarga quatre mesos i un total de 42 jornades el judici del ‘cas BPA’

Els magistrats han comunicat la decisió a les parts de fer durar la vista fins a la primera setmana d’abril una vegada finalitzada la primera sessió de la represa

El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.
El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia. eduard ros

El judici de la causa general del ‘cas BPA’ durarà, com a mínim, fins a la primera setmana d’abril. El Tribunal de Corts ha notificat en finalitzar la primera sessió de la represa judicial una providència per mitjà de la qual acorda la celebració de 42 noves jornades més enllà de les que ja estaven previstes. Això vol dir que el judici hores d’ara queda programat fins a l’abril.

La mateixa providència també deixa sense efecte alguns dels dies programats per aquest mes de setembre i, especialment, per al mes de novembre. Tot just, per això, es deixen sense efecte quatre sessions de les previstes des d’ara i fins a final d’any, quan estava inicialment programat que s’acabés la vista. Ara, almenys, el judici s’allargarà fins al 7 d’abril. Els dies programats, la durada de cada sessió està establerta entre 1/4 de 10 del matí i les 3 de la tarda. Habitualment es fan un parell de recessos.

Algunes fonts properes a la defensa dels processats consideren que el fet d’allargar el judici és un intent de dilatar la causa, de guanyar temps, esperant que l’Audiència nacional espanyola condemni els principals imputats en el ‘cas Emperador’ a Espanya. I que ho faci per delictes diferents al frau fiscal, després que la sala penal de l’esmentada jurisdicció espanyola hagi manat que el cas es jutgi també per qüestions com ara la prostitució o les amenaces i l’extorsió.

Les fonts esmentades han assegurat que és evident que “la fiscalia cada dia que passa té menys arguments per poder provar que es va cometre cap irregularitat al Principat” i “només una condemna dels tribunals espanyols li serviria com a ferro roent” on agafar-se l’acusació pública a Andorra.

Comentaris (1)

Trending