Surt de la presó després de sis anys i tres mesos el noi que va intentar tallar el coll a un taxista

Només deixar el centre penitenciari en haver complert bona part de la condemna que li va ser imposada, de vuit anys, el jove, ara de 25 anys, va ser acompanyat fora d’Andorra per tal que es traslladés a Portugal per complir la pena d’expulsió

L'ara alliberat va demanar un taxi per anar als Cortals de Sispony.
L'ara alliberat va demanar un taxi per anar als Cortals de Sispony. ARXIU

Era l’1 d’agost del 2014 quan, per raons que no s’han aclarit mai del tot, va decidir trucar a la centraleta dels taxistes. Esperava un vehicle al centre de la Massana, on vivia. Quan el taxi va arribar, li va demanar que el traslladés als Cortals de Sispony. Va ser allí quan sense dir-se ni una sola paraula i des del seient posterior va clavar un ganivet dues vegades al conductor i ho va provar un tercer cop. Per sort no li va sortir bé. Després de sis anys i tres mesos a la presó, aquest dijous va recobrar la llibertat.

Tenia 19 anys quan va protagonitzar els malaurats fets. Va intentar tallar el coll al taxista, que es va debatre entre la vida i la mort i va passar diversos dies a l’hospital, li va robar el vehicle just quan acaba la carretera asfaltada dels Cortals i es va estimbar pocs metres més enllà. Com si res, va tornar a peu cap a casa, es va dutxar, va anar al CAP per tractar-se les petites lesions que havia sofert en el forcejament amb el taxista, va anar a bescanviar els diners robats -monedes per algun bitllet, tot just una cinquantena d’euros- i després es va preparar per iniciar vacances.

El noi pensava obtenir la llibertat condicional a l’agost, però se li va denegar l’alliberament llavors per la gravetat dels fets que havia comès l’estiu del 2014

Quan la policia el buscava per tot el país, amb un company van travessar la frontera en direcció a Portugal, on va arribar sense més problemes i quan la seva foto com a màxim sospitós de l’atac al taxista s’estava difonent a Andorra. Al company de viatge li va arribar a negar els fets. Sabent-se, però, assetjat, i convençut per la família, va tornar de Portugal en autocar i acompanyat pel llavors company sentimental de la seva mare. Des del 8 d’agost estava a la presó del 2014. Inicialment el Tribunal de Corts li va imposar nou anys de presó. Cinc i mig per l’assassinat en grau de temptativa i tres i mig més pel robatori del vehicle.

Tant la fiscalia com la defensa van recórrer contra la sentència i la sala penal del Tribunal Superior va decidir rebaixar una mica la condemna, fins a vuit anys. Cinc per l’intent d’assassinat i tres pel robatori. Sis anys i tres mesos després, el noi, ara un jove de 25 anys i que, d’entrada, ha tingut un comportament força correcte al centre penitenciari, que ha anat evolucionant també en el temps, ha sortit de la presó. Hauria complert ja la pena. De fet, hauria pogut obtenir, o així ho creia ell, la llibertat condicional a l’agost. Però se li va denegar lalliberament per la gravetat dels fets que havia protagonitzat.

Finalment aquest dijous va ser posat en llibertat. Però durant un llarg temps no podrà fer vida a Andorra si és que mai hi vol tornar. La condemna incloïa 25 anys d’expulsió. A la seva sortida del centre penitenciari l’esperaven alguns familiars i amics que l’haurien acompanyat fins la primera parada del seu trajecte cap a Portugal. La voluntat és refer la vida i passar pàgina dels fets protagonitzats a Andorra al país del qual és originari.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending