Subhasten un ‘tradicional’ hotel per a esquiadors a Bordes d’Envalira

Fa anys que la societat que gestiona l’Hotel Confort va fer fallida i ara es venen les parcel·les sobre les quals està bastit i que es podrien revaloritzar si Saetde acaba duent els projectes que té a la zona

Una imatge de l'edifici -primer per l'esquerra- en subhasta.
Una imatge de l'edifici -primer per l'esquerra- en subhasta. ARXIU

Si Saetde acabés executant els projectes que té per la zona de Bordes d’Envalira, l’indret on hi ha bastit l’Hotel Confort de ben segur que es revaloritzaria. En això pensen un bon grapat d’inversors que estan al cas de la subhasta de les parcel·la sobre la qual es va construir a final de la dècada del 1990 un establiment hoteler d’aquells que s’omplen a l’hivern d’esquiadors que no cerquen més prestacions que estar a tocar de les pistes. La societat que gestionava l’hotel va fer fallida fa anys i és en el marc d’aquest procés que es posen a la venda els immobles.

De fet, el procés de subhasta ja fa temps que està en marxa. Les dues parcel·les embargades i que es ‘posen en joc’ potser ja estarien ‘col·locades’ si no hagués estat per la pandèmia. El primer intent de venda havia de ser el 30 de març. Però es va haver d’ajornar. I ara, durant el mes de juliol, es reactiva el procés. Tot deriva, s’ha dit, de la fallida de la societat Central Trade, liderada de forma unipersonal per un empresari que també havia regentat un comerç a Escaldes, tancat fa anys.

L'immoble es va construir el 1996 i tenia 27 habitacions; un peritatge fet el novembre de l'any passat va fixar el valor de l'edifici i les dues parcel·les de terreny que se subhasten en poc més de 2,8 milions d'euros

L’Hotel Confort va ser acabat de construir el 1996 i tenia 27 habitacions. Catalogat formalment com de 3 estrelles, la valoració que en feien els clients, com tota valoració subjectiva, és força dispar. Però, en essència, es tracta d’un establiment eminentment hivernal i força de batalla. La societat gestora, segons algunes fonts, no hauria pogut fer front a les condicions financeres pactades al seu dia per poder fer front a inversions de manteniment i reforma. I en fallida es troba.

Formalment, el que se subhasten són dues parcel·les de terreny que formen part del Prat del Jaumet d’Envalira, a les Bordes, a Canillo. Una parcel·la és la que té bastida al damunt l’hotel; l’altra, una d’adjacent de 283 metres quadrats. Un peritatge elaborat el novembre del 2019 i no contradit almenys per ara va taxar els béns en 2.860.811 euros. Per això que en primera subhasta el preu de sortida sigui de 2.574.729 euros, corresponent al 90% del valor taxat segons que fixa la normativa vigent.

PA274086 Copy 1 JPG
Una vista interior de l'establiment en subhasta.

Segons les fonts consultades, el primer preu de sortida és molt elevat. Hi ha interès pel bé, però és possible que si finalment s’acaba adjudicant sigui en convocatòries posteriors, encara que això de les subhastes pot acabar sent tota una sorpresa. Sia com vulgui, aquells que vulguin participar de la subhasta han de consignar prèviament un 15% del valor del bé (poc més de 386.000 en aquest cas). També cal tenir en compte que la societat en fallida té un deute contret amb el comú de Canillo per tributs indeguts per 6.220 euros. ‘Peccata minuta’ al costat de la resta del que hi ha sobre la taula.

L'immoble fa temps que estava en venda. De fet, l'hotel que està just al costat del que ara se subhasta, l'Àustria, ja s'hauria aconseguit vendre, segons que han remarcat algunes fonts, que han explicat que hi hauria, sobre el paper, diferents interessats pel Confort, fins i tot aquells que haurien adquirit l'esmentat immoble que queda 'enganxat' paret per paret.

Etiquetes

Comentaris

Trending