Sis mesos més de presó per a un reclús que va pegar la sogra abans d’entrar a la Comella

El jove compleix pena ferma després que se li acumulessin diverses condemnes condicionals per diferents batusses i altercats relacionats amb drogues

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Un jove intern al centre penitenciari haurà de sumar sis mesos més de reclusió a la condemna que ja està complint -de fet, a la suma de diverses penes imposades inicialment de manera condicional- des de fa un temps. El Tribunal de Corts l’ha condemnat aquest dimecres per haver amenaçat i pegat la sogra abans d’entrar a la Comella. La sentència no és ferma i el reclús haurà de decidir si recorre contra la decisió judicial.

L’home, que és conegut en l’àmbit policial i judicial per les múltiples batusses en què durant temps s’ha vist involucrat, especialment al tomb d’Escaldes, i que finalment li van valdre l’ingrés a la presó, ha estat condemnat per un doble delicte menor: d’amenaces de mort no condicionals i de maltractament en l’àmbit domèstic. En tots dos casos la víctima va ser la mare de la seva parella. La reincidència delictiva del jove fa que la condemna imposada, els sis mesos citats, sigui ara per ara ferma. Caldrà veure si la sala penal del Tribunal Superior, en el cas de recurs, modifica la resolució.

El jove, integrant d’un grup de residents llatins poc o molt conflictiu, hauria protagonitzat nombroses baralles i incidents, en aquest cas, molt vinculats al consum i suposats petits tràfics d’estupefaents. Al centre penitenciari, segons fonts judicials, té un bon comportament. Però especialment si va sota els efectes de l’alcohol o qualsevol altra substància, el seu caràcter es torna agressiu i és quan esdevé perillós.

Després de diverses condemnes condicionals, i vist que no hi havia manera de fer-li redreçar l’actitud, se li va fer una acumulació de penes i se li van convertir en fermes, amb la qual cosa actualment compleix condemna al mòdul de penats de la Comella. Caldrà veure com queda la liquidació de condemna amb aquesta nova sentència -caldrà que esdevingui ferma, és clar- per saber quant temps encara li resta de reclusió.

Comentaris (1)

Trending