Renovades sis anys més una fiscal adjunta i una batlle

Núria Garcia Val i Nàdia Alís van arribar al càrrec actual el 2016 després d’intercanviar-se els papers dins de la carrera judicial

Núria Garcia (esquerra) i Nàdia Alís en un acte de jura del magistrat ja jubilat Jean-Marie Ferrandez.
Núria Garcia (esquerra) i Nàdia Alís en un acte de jura del magistrat ja jubilat Jean-Marie Ferrandez. ARXIU

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha renovat per a un nou mandat, això són sis anys més, la fiscal adjunta Núria Garcia Val i la batlle Nàdia Alís. Per a les dues, la renovació que serà efectiva el 9 de setembre, és la primera que afronten. En efecte, totes dues van ser nomenades per primer cop per al càrrec que ocupen actualment el 2016.

Aquell any es van intercanviar els papers, fent servir una disposició que sempre s’ha considerat una mica controvertida però que permetia -i permet encara- passar de jutge a fiscal i a la inversa. Llavors, Garcia Val era batlle i Alís formava part de l’estructura del ministeri públic. La primera feia poc que havia arribat a l’administració de Justícia i la segona ja hi tenia una carrera més llarga.

Alís va esdevenir secretària judicial el 1999 per primera vegada. Durant molts anys va estar vinculada a la instrucció penal. El 2010 va fer el salt a la fiscalia i sis anys més tard va passar a la Batllia, on ha ocupat diverses tasques. Actualment dirigeix casos de matèria civil. També va jugar un paper força actiu en l’organització de la Batllia com a vicepresidenta de facto quan Laura Rodríguez presidia l’ens judicial.

De la seva banda, Garcia Val era una advocada eminentment penalista, assistint moltes guàrdies, i el 2011 va passar un concurs per esdevenir secretària judicial. Un any després es convertir en batlle i al 2016, en l’intercanvi de cromos amb Alís acabar a la fiscalia on actualment es manté.

Comentaris (2)

Trending