Processat per un delicte continuat d’apropiació indeguda l’exdirector d’Heliand

Després de set anys d’investigació i del rastreig d’uns cinc mil documents bancaris la Batllia considera que el controvertit antic màxim responsable executiu de la companyia pot ser el responsable de la ‘desaparició’ de més de 600.000 euros

Un helicòpter d'Heliand.
Un helicòpter d'Heliand. Toni Solanelles

Set anys han hagut de passar perquè la Batllia consideri que hi ha elements més que suficients per creure que l’exdirector d’Heliand, com ho va denunciar al seu dia la propietat, seria el responsable de la ‘desaparició’ de més de 600.000 euros de la companyia. D’aquí que veient tots els elements que ha pogut reunir, la Batllia recentment ha decidit processar el controvertit exmàxim responsable executiu de la companyia aèria. L’acusa d’un delicte continuat d’apropiació indeguda i un altre d’administració deslleial, com a mínim.

Heliand va fer fora Jorge Barrigón el 2013 i uns mesos després va presentar en contra seva una querella criminal per la suposada desaparició d’uns 300.000 euros. Les indagacions posteriors van comportar que la xifra esmentada s’acabés duplicant. De fet, la Batllia ha acordat també l’embargament de béns de l’executiu especialment de companyies aèries pel valor pel qual es considera que s’hauria pogut haver fet la suposada estafa.

Segons les fonts jurídiques consultades, la Batllia hauria estès la responsabilitat civil del cas a l’empresa catalana Cat Helicòpters, amb la qual la propietat d’Heliand fa anys que manté també tenses relacions i plets oberts. De fet, en certs moments hi havia accionistes presents en totes dues societats. El cas és més complexe del que sembla i, de fet, després de temps aturada, els darrers temps es va reactivar la investigació i s’hauria fet un treball molt detallat i detallista.

-

Relacionat

La Batllia embarga comptes de l’exdirector d’Heliand en el marc d’una querella per estafa i administració deslleial

Les fonts consultades han assegurat que s’ha hagut de fer un ampli rastreig bancari -havent de puntejar ben bé quatre o cinc mil documents- per comprovar cap a on anaven diverses sortides d’Heliand. La suposició que amb el processament la Batllia hauria començat a donar per bona és que l’ex-director d’Heliand va estar desviat mensualment, durant set o vuit anys, uns 4.000 euros. Com una mena de doble sou. Aquests diners, segons les fonts, “ningú no sap on han anat a parar”.

Malgrat que la instrucció del cas continua oberta, es van delimitant, segons les fonts, els papers dels actors que estaven al tomb d’Heliand. Barrigón, que mantindria una molt bona relació amb la família Pujol, també apareix en el sumari del ‘cas Pujol’. A banda d’operacions amb els helicòpters literalment, l’ex-director d’Heliand sempre estaria envoltat d’operacions poc clares que, no obstant això, l’executiu sempre mira de donar per bones i justificar.

Comentaris (4)

Trending