Petició perquè s’arxivi la causa contra BPA vist que el banc va actuar amb els estàndards del país

Un dels advocats defensors, una vegada acabi l’interrogatori a Joan Pau Miquel, també preveu denunciar la “deslleialtat processal” del fiscal general

Una imatge de la seu central de BPA quan estava operativa.
Una imatge de la seu central de BPA quan estava operativa. ARXIU

L’interrogatori a l’ex-conseller delegat (CEO) de Banca Privada d’Andorra (BPA) Joan Pau Miquel encara la recta final. Aquest dilluns el seu advocat defensor ha iniciat el torn de preguntes, que li han de permetre aclarir o acabar de perfilar algunes de les moltes respostes que està donant des de fa mesos. Una vegada finalitzi l’exposició de Miquel, un altre advocat defensor, Josep Antoni Silvestre, ha anunciat que presentarà una petició al tribunal perquè s’arxivi la causa contra BPA.

Silvestre -i caldrà veure si el secunden altres lletrats defensors- considera que les respostes donades per l’ex-CEO del banc durant jornades i jornades de la vista per la causa general del ‘cas BPA’ han evidenciat que el banc va actuar amb els estàndards i sota la normativa vigent en cada moment al Principat. De fet, en molts casos, les mesures de control haurien estat més estrictes i tot.

En qualsevol cas, hauria quedat clar que hi ha hagut altres entitats al país que han fet exactament el mateix que BPA o més hi tot durant anys. Fins i tot amb els mateixos clients. Com pot ser l’empresari Rafael Pallardó, l’operativa del qual és el nucli central de l’acusació contra BPA. Alhora, i especialment a preguntes del propi Silvestre les darreres setmanes, s’hauria palesat que hi havia altres interessos per ‘tombar’ BPA.

En tot cas, caldrà veure formalment com l’advocat de diversos dels processats estructura la seva petició. Silvestre ha anunciat també que formularà una queixa per “deslleialtat processal” del fiscal general atès que el Tribunal de Corts permet al representant del ministeri públic actuar en aquest cas de manera distinta als procediments que s’empren davant d’altres causes. Per exemple, escollint en cada moment quin és el processat que vol que se sotmeti a interrogatori, i no seguint l’ordre tradicional determinat pel degradat en funció de les penes sol·licitades, iniciant les preguntes amb qui es juga més condemna i acabant pel que se’n juga menys.

Comentaris (3)

Trending