Una jutgessa del ‘cas Bárcenas’ comunicarà la ‘querella andorrana’ a Mariano Rajoy

El ministeri de Justícia espanyol ja ha tramès els dossiers al poder judicial i ja s’han designats els jutjats que han de fer arribar la documentació a cada querellat

La jutgessa Rosa María Freire.
La jutgessa Rosa María Freire. ARXIU

Una jutgessa que va instruir una de les derivades del ‘cas Bárcenas’, la gallega Rosa María Freire, serà l’encarregada de comunicar a Mariano Rajoy la querella derivada de l’atac a la sobirania andorrana i el cas de coaccions a dirigents de Banca Privada d’Andorra (BPA) que investiga la Batllia. El ministeri de Justícia espanyol ja ha tramès els dossiers que li han fet arribar les autoritats andorranes al poder judicial i ja s’han designats els jutjats que han de fer arribar la documentació a cada querellat.

Es tracta d’un tràmit ordinari i els jutges designats per torn en funció del domicili de cadascun dels querellats -Rajoy, Cristóbal Montoro, Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez, Ignacio Cosidó i diferents comandaments policials espanyols- fan de corretja de transmissió. Actuen en auxili judicial internacional, sense que hagin d’obrir cap causa nova ni res que se li assembli. Simplement han de fer diligències i, com a molt, i encara està per veure, si la batlle andorrana Stéphanie Garcia decideix desplaçar-se a Espanya a prendre les declaracions que escaigui potser l’hauran d’acompanyar en els interrogatoris.

Segons que publica aquest diumenge el portal ‘Información’, pel domicili de Rajoy inclòs en la querella li pertoca els jutjats de Plaza Castilla de fer-se càrrec de la comunicació. I vist el torn corresponent, el tràmit li ha estat assignat al jutjat d’instrucció número 32, que dirigeix Freire. Aquesta jutge-magistrada ha instruït causes mediàtiques com la que feia referència a la destrucció dels ordinadors, en la seu del Partit Popular (PP) espanyol, que pertanyien a qui va ser tresorer de la formació, el controvertit Luis Bárcenas.

En el cas de Jorge Fernández Díaz, per exemple, serà un un jutge d’instrucció de Barcelona, ciutat on viu l’ex-ministre d’Interior espanyol, l'encarregat de fer la comunicació. Fernández Díaz és peça clau, segons que han anat sortint àudios i documentació relativa a la denominada ‘Operació Catalunya’, que a banda de tenir la família Pujol com a objectiu, i altres dirigents independentistes catalans, va tenir com a gran víctima col·lateral BPA i Banco Madrid.

Comentaris

Trending