El judici del ‘cas BPA’ es posposa fins al 10 de gener

Vist que el contagi d’alguns advocats els obligava a confinar-se més enllà del calendari establert abans de les vacances de Nadal, el Tribunal de Corts ajorna la vista

La vista es va celebrar a la Sala Magna.
La vista es va celebrar a la Sala Magna. Toni Solanelles

El judici del ‘cas BPA’ es posposa fins al 10 de gener. La baixa per Covid del magistrat Enric Anglada i del fiscal general, Alfons Alberca, s’ha enllaçat amb la d’alguns dels advocats que participen en la causa. Veient que el confinament d’aquests lletrats s’allargarà més enllà del calendari previst abans de les vacances de Nadal, el Tribunal de Corts ha acordat posposar la represa fins després de Reis.

Inicialment estava previst que aquest dilluns, després de la recuperació de la Covid tant d’Anglada com d’Alberca, es reprengués la vista. Els advocats dels processats havien demanat l’ajornament per la situació sanitària. Però vist el decret de Govern que permet la celebració d’actes judicials per moltes persones que hi hagi implicades, la sala jutjadora va acordar tirar endavant. Fins que aquest diumenge s’haurien sobrevingut els contagis d’almenys dos dels advocats defensors, que no poden ser substituïts per altres companys.

Davant d’això, aquest diumenge mateix es va ajornar la sessió d’aquest dilluns de manera preventiva. I aquest dilluns s’ha confirmat que el confinament s’allarga i, per tant, davant d’aquesta situació, es posposa el judici. La situació d’aquest dilluns no té res a veure amb el desplaçament que havia de fer, per carretera i des de França, el magistrat Jacques Richiardi. Justament, i preveient que hi hauria dificultats, el jurista del Tribunal de Corts va anticipar el seu viatge i des d’aquest diumenge ja era al Principat.

Comentaris

Trending