Ingressa a presó un ‘històric’ delinqüent per ‘organitzar’ el 2011 un transport d’haixix a Sardenya

Amb un passat on entre altres hi figura una detenció per un intent d’atracament amb segrest previst inclòs al Punt de Trobada, l’home ha de complir ara una pena de dos anys ferms de presó imposada recentment per la sala penal del Tribunal Superior

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.
Una imatge de l'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Un ‘històric’ delinqüent acusat d’organitzar el 2011 un viatge fins a Sardenya per transportar-hi gairebé tretze quilos d’haixix i pràcticament un altre de marihuana ha acabat ingressant al centre penitenciari. La sala penal del Tribunal Superior va confirmar fa pocs dies la condemna de dos anys ferms i dos més de condicionals per un delicte major de possessió, transport i exportació d’una gran quantitat de droga. Estupefaents, tabac i fins i tot un intent d’atracament figuren en un extens historial, almenys policial, d’aquest home.

L’home es va presentar aquest divendres al centre penitenciari per complir la pena imposada, després que l’última instància que ho podia fer no l’absolgués per manca de proves en entendre de la defensa o no imposés, com a màxim, els set mesos de presó provisional que ja va complir el 2013 quan va ser detingut arran de la causa ara finalment resolta. I que es remunta al 2011 quan juntament amb dos homes més, un d’ells que van recollir a Solsona de camí cap al port de Barcelona, haurien traslladat cap a Sardenya la droga esmentada.

A Itàlia van detenir l’home amb el qual van convenir el viatge aquí a Andorra. Aquest conduïa el vehicle (un Suzuki Vitara) on hi havia el producte estupefaent. Els altres dos, és a dir, l’ara empresonat i l’amic de Solsona, quan van veure el control policial a l’illa italiana, van desaparèixer amb el Subaru Forester de l'ara condemnat i que està comissat i al dipòsit policial

A Itàlia van detenir l’home amb el qual van convenir el viatge aquí a Andorra. Aquest conduïa el vehicle (un Suzuki Vitara) on hi havia el producte estupefaent. Els altres dos, és a dir, l’ara empresonat i l’amic de Solsona, quan van veure el control policial a l’illa italiana, van desaparèixer amb el Subaru Forester de l'ara condemnat i que està comissat i al dipòsit policial. El conductor del vehicle on hi havia dipositat l’haixix va complir més de quatre anys de presó segons allò que li va imposar el Tribunal de Sassari. Tant abans de ser condemnat com després d’haver complert la pena, l’home sempre va mantenir que l’organitzador de tot plegat era l’ara empresonat. El segon implicat, però, no es va presentar al judici davant el Tribunal de Corts.

A aquest fet s’ha aferrat en gran part la defensa de l’home que aquest divendres va ingressar a la Comella. Però ni tan sols això no li ha valgut per aconseguir l’absolució o una condemna encara més laxa. El Superior va confirmar la pena i fins i tot va dir que era molt moderada atesa la gravetat dels fets. Però que vist el temps transcorregut des de la comissió dels fets la donava per bona i ara el condemnat l’haurà de complir.

L’empresonat havia protagonitzat altres moments delictius especialment recordats. En aquest sentit, a principi d’aquest segle va ser detingut acusat de ser el cervell d’un intent d’atracament al Punt de Trobada. L’home, aparentment, havia ideat assaltar un furgó blindat i també segrestar el comptable del centre comercial per poder posterior endur-se el contingut d’una caixa forta ubicada en el búnquer d’aquell hipermercat. Tot plegat es va frustrar abans d’hora.

Durant la detenció per aquests fets, es va recuperar la pistola que s’ha sostret a un vigilant de seguretat en un robatori que hi havia hagut uns anys abans en un magatzem, entre altres coses, de tabac, i que l’ara empresonat llavors coneixia perfectament perquè tenia, suposadament, una alta activitat en matèria de contraban. De fet, en la causa judicial ara resolta per la droga de Sardenya, l’acusat tant va referir-se al fet que el que es traslladava cap a Itàlia era tabac com tovallons de paper que suposadament també comercialitzava.

Comentaris (2)

Trending