La ‘guerra’ entre PSOE i PP amenaça de fer aflorar com la fiscalia ‘va afinar’ l’assalt a Andorra

L’actuació del ministeri públic espanyol en suposada connivència amb el seu homòleg al Principat hauria estat decisiva per posar en marxa la causa general de BPA que ara s’està jutjant i que va ser l’origen de l’entrada al banc i la detenció del seu CEO

El fiscal espanyol José Grinda.
El fiscal espanyol José Grinda. ARXIU

Cada dia que passa, la guerra que mantenen el PSOE i el PP derivada de l’espionatge suposadament il·legal o almenys controvertit que han fet els uns i els altres es fa més dura. La proximitat de les eleccions andaluses i, també i especialment, l’esclat del denominat ‘cas Pegasus’, estan embolicant molt la troca a nivell espanyol i això ha comportat que estiguin sortint molts draps bruts en relació amb l’‘Operació Catalunya’. D’entrada, el govern espanyol ha acabat admetent que aquesta operació va existir. I que hi van intervenir desenes de policies.

La pugna està a punt de fer aflorar aspectes relatius a la intervenció de la fiscalia. Tot i que alguns integrants del ministeri públic es van mantenir al marge de les ‘necessitats’ populars, a ningú no se li escapen les paraules de l’ex-ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, un dels encausats en l’afer de les coaccions a Andorra, quan va usar l’expressió “la fiscalia ho afina” en una conversa amb el també controvertit Daniel de Alfonso, llavors director de l’Oficina Anticorrupció catalana.

Entre altres coses, i a mesura que vagin sortint draps bruts, que n’aniran sortint segons les fonts consultades, un dels elements que sortirà a relluir serà el paper que la fiscalia, amb, entre altres, el fiscal José Grinda al capdavant, va jugar en l’‘Operació Catalunya’ i també en les causes obertes contra BPA. I és que les fonts consultades han recordat que va ser la fiscalia anticorrupció espanyola la que en connivència amb la seva homòloga andorrana va facilitar els elements per posar en marxa la denominada causa general que va facilitar l’entrada a la seu de Banca Privada d’Andorra (BPA) i la detenció del seu CEO.

L’aportació de documentació relativa a l’operativa de l’empresari Rafael Pallardó -que essencialment és la que ara s’està jutjant- i, fins i tot, el fet de facilitar que aquest imputat en el ‘cas Gao Ping’ accedís a declarar al Principat quan ni tan sols tenia permís ni passaport per poder sortir de l’Estat espanyol va ser cabdal per posar en marxa la maquinària contra BPA i accedir a les seves bases de dades amb l’objectiu de buscar suposats comptes dels Pujol i de qui fos que tingués a veure amb dirigents polítics catalans.

Ara, amb els draps bruts que el PSOE va deixant anar a mode de nuvolosa per tapar el ‘cas Pegasus’, es podrà delimitar com van interactuar les fiscalies per facilitar tot l’aterratge a Andorra i mirar d’aconseguir més informació per poder anar a desgastar l’independentisme català, circumstància que no acabaria succeint perquè més enllà dels 4 milions d’euros dels Pujol a BPA no es va localitzar res més.

Comentaris (8)

Trending