Govern i Consell Superior estudien accions legals contra els qui titllen Andorra de narcoestat

Marquina afirma que l’executiu “està centrat i concentrat en seguir governant” i implementar “aquelles polítiques públiques” que la ciutadania pugui necessitar

Un equip de 8TV prenent declaracions a Àngel Ros aquest dimarts al Consell.
Un equip de 8TV prenent declaracions a Àngel Ros aquest dimarts al Consell. Toni Solanelles

Tant el Consell Superior de la Justícia (CSJ) com el Govern estan estudiant eventuals accions legals contra aquelles informacions que qualifiquen Andorra de narcoestat. I que atribueixen a diverses personalitats públiques la participació en fets que avalarien dita consideració. Així ho ha anunciat el portaveu governamental, Cesar Marquina, que ha assegurat que l’executiu no té, però, cap interès en donar ressò a segons quines manifestacions.

Marquina ha fet aquestes apreciacions al tomb de la pregunta sobre si el Govern ha valorat en quina situació queda el cap de la UIFAnd, Carles Fiñana, després que la cadena televisió de Barcelona 8TV hagi estat informant els darrers dies que, per exemple Fiñana, quan encara era fiscal adjunt, hauria adquirit uns immobles a l’Aldosa de la Massana a unes societats que eren titularitat d’uns narcotraficants holandesos. En la mateixa informació i canal televisiu, el detectiu Francisco Marco també hi esmentava des del president de la Batllia, David Moynat, fins al cap de Govern, Xavier Espot.

El portaveu governamental ha afirmat que l’executiu que “està centrat i concentrat en governar” i en implementar “aquelles polítiques públiques” que la ciutadania necessita. Per tant, “el Govern ni fa ni vol fer ressò” de notícies “al nostre entendre poc fonamentades” i que tracten “aspectes que s’estan repetint” i que “han estat objecte de querelles que, pel que ens consta, o no han estat admeses o si ho han estat, s’han arxivat”.

Per tot plegat, el contingut de les esmentades informacions i els seus autors “poden ser objecte d’algun tipus d’acció proactiva”. Que finalment s’interposi una querella o qualsevol altra acció legal “dependrà de l’anàlisi de la informació” que vagi transcendint els propers dies o setmanes perquè “tinc entès que no s’acaba aquí. Hi ha voluntat de desprestigiar les institucions andorranes. I cal veure què es diu i com es diu”.

Etiquetes

Comentaris (31)

Trending