La gestora de Pallardó accepta respondre el fiscal i defensa el control reforçat que es feia

La darrera processada en declarar repassa en la primera jornada de testimoniatge la seva evolució dins de BPA, la bona relació que sempre va tenir amb la majoria de companys i superiors, i la seva complicada situació actual

Imatge d'una de les primeres sessions del judici de la causa general del cas 'BPA'.
Imatge d'una de les primeres sessions del judici de la causa general del cas 'BPA'. Toni Solanelles

La persona que durant més temps va assumir de forma directa la gestió de les operacions que realitzava l’empresari Rafael Pallardó, al tomb del qual gira la causa general del ‘cas BPA’, ha iniciat aquest dilluns la seva declaració davant el Tribunal de Corts responent, contra allò que semblava que havia de ser, les preguntes del fiscal. És la darrera processada en declarar i l’única que ha admès respondre Alfons Alberca. La bancària pretén ser molt didàctica i fins i tot disposa d’una pissarra magnètica per si algun moment ha de fer algun croquis.

Es preveu que el seu testimoniatge encara duri algunes sessions. La gestora ha fet en la primera jornada de declaració un repàs a la seva trajectòria professional i vital, explicant des de la seva complexa situació actual, i reconeixent, per exemple, que ja amb anterioritat al seu pas per BPA, quan va treballar per a CaixaBank, els intercanvis de diners eren coneguts perquè també en aquella entitat es realitzaven. I a BPA va aprendre a computar aquestes operatives amb qui durant molt temps va ser el referent de Pallardó, fins i tot ‘enduent-se’l’ amb posterioritat del banc ara en resolució cap a Andbank.

La bancària ha reconegut, per exemple, que ja amb anterioritat al seu pas per BPA, quan va treballar per a CaixaBank, els intercanvis de diners eren coneguts perquè també en aquella entitat es realitzaven

La processada ha exposat des de la seva evolució dins el banc a la seva bona relació amb la immensa majoria de companys i superiors. I ha destacat, per exemple, que tenia total connexió amb la responsable de compliment normatiu, on se la va formar “formar, ensinistrar” per tenir cura d’operacions sensibles com les de l’esmentat Pallardó. Era totalment conscient que estava davant d’una operativa amb diligència reforçada i ha assegurat que els controls es feien essent conscients d’aquesta particularitat.

La bancària ha exposat que la seva situació personal i familiar ja va començar a canviar i molt des que va esclatar la denominada ‘Operació Emperador’ a Espanya i va esquitar el seu marit, també processat en la causa general del ‘cas BPA’. Com ja va dir aquest la setmana passada, trobar feina en la seva situació actual esdevé molt complicat. “El meu accés al mercat laboral és impossible” i “el nivell de desconcentració” que pateix vista la seva implicació també emocional en el judici l’afecta en la feina que fa actualment en una asseguradora. “El meu rendiment ha baixat moltíssim”.

En tot cas, ha evidenciat, amb les seves explicacions, com de curosa i estricta era a l’hora de dur a terme la seva feina, per molt que sovint hagués de fer diverses funcions. Per posar en relleu la cura amb què actuava ha arribat a parlar de “manies” o de ser “maniàtica amb les meves coses”, fet que la portava, per exemple, a controlar fins a l’últim cinturó que hagués pogut facturar Pallardó per tal de tenir clar que no els aixecava la camisa.

Comentaris (3)

Trending