La fiscalia de Madrid s’oposa a paralitzar la investigació judicial de Rajoy a Andorra

El ministeri públic de la comunitat madrilenya ha enviat un escrit a la sala judicial que ha de decidir si tramita la comissió rogatòria o no dient que la pretensió de l’expresident espanyol està fora del seu àmbit

Mariano Rajoy amb Jorge Fernández Díaz.
Mariano Rajoy amb Jorge Fernández Díaz. ARXIU

Aturar el procediment de col·laboració entre Espanya i Andorra no s’adiu al que correspon. Més o menys així ho veu la fiscalia de la comunitat de Madrid. El ministeri públic ha remès un escrit a la sala-contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) en què s’oposa a la suspensió cautelar sol·licitada per l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy contra la resolució del secretari d’Estat de Justícia que no admetia el recurs d'alçada contra l'acte de la direcció general de Cooperació Internacional de donar curs a la comissió rogatòria d'Andorra.

Per a la fiscalia, l’al·legació del recurrent a una possible vulneració dels drets fonamentals a la tutela judicial efectivai a la igualtat (art.14 CE), el que encobreix “realment” és un judici sobre l’actuació del jutjat d’instrucció 32 de Madrid i la secció de l’Audiència Provincial “aliens a aquesta jurisdicció i sense perjudici dels drets que a la part poguessin assistir a l'àmbit de la jurisdicció penal”. La mateixa decisió també afecta les peticions formulades pels exministres també querellats Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz.

L’escrit subratlla que el “qüestionament” que es realitza a l’actuació de la direcció general, que segons el parer del recurrent és més que un acte de simple tràmit, “seria si és el cas un examen de legalitat ordinària, no susceptible d’avaluar-se pel procediment especial de drets fonamentals en no estar acreditada la vulneració de l’article 14 que s’invoca”. Per tant, torna a insistir el ministeri públic, no hi ha lloc a què s’acordin mesures excepcionals per aturar una comissió rogatòria.

Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha d’adoptar la decisió definitiva després d’aturar momentàniament que s’acabés de completar la comissió rogatòria i que les autoritats administratives espanyoles fessin arribar a les seves homòlogues andorranes el dossier que ha d’acabar a la taula de la Batllia perquè pugui continuar endavant la investigació. Falta comprovar el posicionament de l’advocacia de l’Estat, encara que sembla clar que hauria de fer costat al ministeri de Justícia, que és orgànicament del departament de la qual depèn i, en conseqüència, s’hauria d’oposar a les pretensions de Rajoy, Fernández Díaz i companyia.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending