El fiscal general de Colòmbia ve a Andorra a ‘fer foc’ amb el ‘cas Odebrecht’

Francisco Barbosa ha arribat al Principat aquesta tarda després d’estar a Espanya i busca el suport d’Alfons Alberca en una causa més poder poder criminalitzar BPA

Francisco Barbosa, fiscal general de Colòmbia.
Francisco Barbosa, fiscal general de Colòmbia. arxiu

El fiscal general de Colòmbia, Francisco Barbosa, fa estada a Andorra on ha vingut a mantenir diverses trobades institucionals i de feina. Especialment significatiu hauria de ser el contacte amb el seu homòleg andorrà, Alfons Alberca, que té tot l’interès del món en col·laborar amb la procuradoria llatinoamericana per poder criminalitzar una mica més encara Banca Privada d’Andorra (BPA) en relació amb el ‘cas Odebrecht’.

En efecte, Barbosa fa temps que està rere les suposades maniobres que hauria fet la delegació colombiana de la constructora brasilera. Fonts coneixedores del cas han assegurat que BPA va fer una operació amb una empresa espanyola que tenia contractes amb Odebrecht Colòmbia. Segons les fonts, no hi va haver res més, a efectes d’Andorra, que evasió fiscal. No hi havia ni pas d’efectiu ni res. Contractes que servien per poder justificar sortides de diners i, després, que la constructora pogués pagar en B als seus tècnics més preuats.

Les fonts consultades han assegurat que tot es va fer degudament segons les normes hagudes en el moment dels contractes. I que sols es pot atribuir una evasió fiscal que, han recordat les fonts, no era punible al Principat en el moment de fer-se i que també altres entitats andorranes van dur també a terme. Fins i tot amb la pròpia Odebrecht. Els contractes de la delegació colombiana de la constructora brasilera amb la companyia d’enginyeria espanyola haurien estat per valor de 10,8 milions d’euros. Malauradament, l’intermediari entre Odebrecht i BPA va morir fa uns mesos d’una aturada cardíaca en no poder sobreposar-se a la pressió que li suposava la investigació que també l’afectava. De fet, la fiscalia colombiana li anava al darrere.

Barbosa, que també participaria a Andorra en algunes formacions, hauria arribat al Principat per la frontera espanyola al voltant de les 5 d’aquesta tarda envoltat de fortes mesures de seguretat. Venia d’Espanya, on també ha mantingut alguns contactes de treball atès, com s’ha vist, que el ‘cas Odebrecht’ també hauria passat per l’Estat veí del sud com s’ha dit. Abans de tornar a Colòmbia, el fiscal general d’aquesta nació també té previst viatjar a Portugal.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending