Empresonat per intentar a entrar al país constantment sense documentació

Detingut aquest dimecres al Pas de la Casa, ja se l’havia advertit diverses vegades del seu comportament indegut i fa quinze dies ja se’l va expulsar judicialment per no respectar les expulsions administratives

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari.

Ja ho diuen que tant d'anar el càntir a la font arriba que es trenca. I aquest és el cas d’un home de 23 anys detingut aquest dimecres quan pretenia entrar, una vegada més, al país pel Pas de la Casa. Ja se l’havia advertit en moltes ocasions que no era benvingut i que calia que anés degudament documentat, circumstància que no complia. De fet, se’l va avisar tants cops que finalment es va dictar en contra seva una ordre d’expulsió administrativa que ha anat incomplint. Tampoc no ha fet cas als tribunals i, al final, ha acabat havent d’entrar a la presó.

En efecte, fa quinze dies tot just, el 6 de juny, se’l va detenir per no respectar l’ordre d’expulsió administrativa. Llavors se’l va posar a disposició judicial i la Batllia, per la via ràpida, el va condemnar a una pena de presó condicional. És a dir, no calia que anés a la Comella però se l’expulsava novament. Ara ja per ordre judicial, el que té un abast legal superior. Doncs res, no n’hi ha hagut prou.

Aquest dijous, tot i tenir l’entrada prohibida a Andorra i tot i jugar-se ser empresonat si se l’enganxava, va tornar a accedir al país. La policia el va descobrir i el va detenir. Una vegada més. Hores després va tornar a passar davant el batlle i en aquest cas ja no hi va haver ‘perdó’. Acusat d’un delicte contra l’administració de Justícia, en incomplir l’expulsió judicial i tenir una pena condicional ha hagut d’anar a la Comella. Això pel primer cas. Ara, quan surti del centre penitenciari, tornarà a quedar expulsat, sota advertiment que si torna a entrar a Andorra i se’l torna a enxampar, haurà de tornar a ingressar a la presó.

Comentaris (2)

Trending