A dormir a la presó per difondre fotos íntimes enviades per un ‘pretendent’

Una parella ha estat condemnada per fer xantatge a un altre jove que feia propostes deshonestes a la noia i li feia arribar imatges personals pujades de to

El full que va aparèixer a desenes amb els elements identificadors pixelats.
El full que va aparèixer a desenes amb els elements identificadors pixelats. Toni Solanelles

La situació ve de temps enrere. D’abans de l’estiu, fins i tot. Un pretenia una noia. Aparellada, suposadament. I li hauria enviat diverses fotos íntimes i pujades de to. La situació hauria durat un temps. I la noia, i la seva parella, se n’haurien cansat. En fi, que haurien acabat amenaçant el jove suposat ‘pretendent’ de fer públiques les fotografies si no els pagava uns diners. Res de parar l’assetjament només. La moneda es va girar i de quina manera.

I com que suposadament la demanda dinerària no s’hauria satisfet, les fotos o una part d’elles es van acabar difonent. Com a mínim, es van imprimir tot un seguit d’‘octavetes’ on s’identificava sense dubte el noi de les fotografies. No només hi apareixien les fotos íntimes i per les quals difícilment se l’hauria reconegut. Nom, cognom, fotos del rostre… i els fulls en concret van aparèixer als parabrises dels vehicles estacionats en el pàrquing del lloc de treball del ‘pretendent’.

Les imatges van acabar impreses en una ‘octaveta’ on apareixia la fotografia de la ‘víctima’ amb nom, cognom i lloc de treball, i distribuïda a desenes a la zona on el denunciant tenia la feina

Val que es va ser força ràpid per mirar de recollir la paperassa i llançar-la. Destruir-la. Però la brama va córrer i de quina manera. Era primers de juliol. Del juliol passat, un dissabte a primera hora del matí. Des de l’establiment laboral en qüestió es va alertar la policia i, posteriorment, la víctima -en aquest cas mai se l’ha acusat per assetjament ni res de similar- i alhora ‘pretendent’ va acabar formalitzant la pertinent denúncia. Per l’atac a l’honor i al dret a la intimitat i pel xantatge que s’hauria perfeccionat.

I tot plegat ha conclòs aquesta setmana amb la detenció dels suposats responsables d’haver difós les fotos via ‘octavetes’ en no haver estat ateses les seves reclamacions dineràries. Els arrestos -una noia resident de 22 anys, i un noi amb passaport andorrà de 26- es van produir dimecres, es van dur a terme fins i tot alguns registres domiciliaris, i posteriorment la parella va passar a disposició judicial i va ser condemnada per la via ràpida.

En fi, que se’ls ha imposat una pena de tres mesos de semi-llibertat. Vaja, que com que tots dos tenen feina, hauran d’anar a dormir a la presó. I passar-hi aquells dies que no hagin de sortir per anar a treballar. El malson de les fotos i el ‘pretendent’ se’ls ha acabat girant en contra. O això sembla.

Comentaris (5)

Trending