Dóna positiu un pres en règim de semillibertat i se l’envia a casa a fer el confinament

Hi ha la certesa per part de les autoritats penitenciàries i sanitàries que no ha tingut cap contacte amb cap altre intern i, per tant, es descarta que hi pugui haver contagis a la presó

Entrada al centre penitenciari.
Entrada al centre penitenciari. Toni Solanelles

Un reclús en règim de semillibertat o d’arrest parcial ha donat positiu per coronavirus les darreres hores. Això ha fet que, a diferents nivells, s’hagin hagut d’adoptar mesures. D’entrada, el fet s’ha posat en coneixement de les autoritats judicials que van dictar que l’home complís la pena imposada de manera parcial al centre penitenciari. Vista la situació, se li ha aixecat la semillibertat per tal que pugui passar el confinament al seu domicili.

Una vegada es reposi la situació i l’intern ara alliberat de manera condicional s’hagi refet del virus, l’autoritat competent haurà de tornar a adoptar la decisió que cregui convenient, que inicialment hauria de ser la continuació de l’empresonament parcial. Tant les autoritats penitenciàries com les sanitàries tenen el convenciment que el cas d’aquest intern no hauria de tenir repercussió en relació als altres.

Segons les fonts consultades, l’home feia vida en solitari a la cel·la que tenia assignada. I entrava i sortia de la presó sempre de manera individual, sense mantenir cap mena de contacte amb els altres interns. De fet, han assegurat les fonts, no hi ha dubte que el pres, que fa una part de la seva vida a l’exterior i amb tota normalitat, s’ha contagiat justament fora de la presó.

Comentaris

Trending