Les ‘coses’ de la fiscalia enutgen tots els implicats en el judici del ‘cas BPA’

Les aturades a la vista per reunions entre Alberca i els responsables del Consell Superior per suposats temes logístics urgents indignen fins i tot la representació lletrada del Govern

Els representants de fiscalia i de l'acusació particular exercida pel Govern, al fons a la dreta.
Els representants de fiscalia i de l'acusació particular exercida pel Govern, al fons a la dreta. Toni Solanelles

Malgrat que feia dies que, poc o molt, el fiscal general passava desapercebut en el judici de la causa general del ‘cas BPA’ -cert que alguns cops sofreix més d’un desencaixament quan s’evidencia la diferència de tracte que va patir el banc intervingut i altres entitats de la plaça financera-, aquest dimecres les seves absències han acabat marcant una sessió dedicada a justificar la diligència dels empleats de BPA en relació amb l’operativa de Rafael Pallardó. I que ha tornat a tenir un apunt sobre l’impacte destructor en el banc de la denominada ‘Operació Catalunya’.

Tal ha estat l’enuig causat per les reunions que ha hagut de mantenir Alfons Alberca amb els responsables del Consell Superior de Justícia i que han fet que la vista estigués una hora i quart aturada, que fins i tot el magistrat president de sala, Enric Anglada, ha fet evident el seu malestar però, ep, el representant de l’acusació particular que exerceix el Govern a través de l’advocat Manuel Pujadas ha elevat una protesta a la qual s’han adherit la resta de lletrats per deixar palès com “d’intolerable” i “irrespectuós” li semblava que s’hagués d’aturar la vista per reunions entre la cúpula judicial i el fiscal.

Alberca ha deixat clar que la trobada s’havia fet a petició seva perquè hi havia una “necessitat logística urgent” que calia resoldre ipso facto i que feia imprescindible la seva presència en una trobada amb el Consell Superior. I que s’havia hagut de fer en aquell moment i no en cap altre. Anglada ha deixat clar que la reunió s’hauria pogut fer en un altre moment i que, en tot cas, ja que inicialment i ja a petició del fiscal general s’havia fet una aturada tècnica de mitja hora, s’hauria pogut cenyir a aquell temps per resoldre les qüestions que calguessin.

Comentaris (2)

Trending