El Consell Superior confirma Anna Estragués com a presidenta del Tribunal de Corts

La magistrada agafa el relleu de Pijuan atès que que la resta d’integrants més experimentats de la jurisdicció també estan a la recta final de les seves carreres professionals

Anna Estragués en jurar com a integrant del Tribunal Constitucional.
Anna Estragués en jurar com a integrant del Tribunal Constitucional.

La magistrada Anna Estragués presidirà el Tribunal de Corts en substitució de Josep Maria Pijuan, que es jubila, tal i com ja havia apuntat l’Altaveu. Estragués haurà de liderar una etapa de canvis en la jurisdicció penal de referència a Andorra. I és que es preveu que en poc temps arribin al terme de la seva carrera professionals tres magistrats més de Corts: Jacques Richiardi, Enric Anglada i Concepció Barón.

De fet, ha estat el fet que els tres magistrats més experimentats rere Pijuan estiguin també a les darreries de la seva carrera professional -son els tres magistrats que formen sala en el ‘cas BPA’ i preveuen pràcticament jubilar-se una vegada es resolgui en primera instància l’esmentat afer- que ha obert el camí de la presidència a Estragués. Amb les jubilacions, el Tribunal de Corts experimentarà una clara andorranització.

Més enllà de passar la magistrada Carolina Bailén a jornada completa, el Consell Superior de la Justícia preveu treure a concurs d’immediat una plaça de mitja jornada per a la mateixa jurisdicció. Però a mesura que es vagin produint baixes caldrà anar proveint de places. Actualment, una vegada jubilat Pijuan, hi ha sis magistrats en la jurisdicció. Més enllà de tots els citats, hi ha també Canòlic Mingorance.

Anna Estragués es va iniciar en el món judicial ben jove, només acabar els estudis de Dret com aquell que diu. Recent aprovada la Constitució, va ser una de les persones nomenada com a secretària judicial. El 1999 va passar a ocupar la plaça de batlle, essent la vessant de la instrucció penal la que més ha dut a terme. El 2012 va fer el salt com a magistrada del Tribunal de Corts i ara n’assumeix la presidència.

Comentaris

Trending