Condemnat un noi gallec per abusar sexualment d’una companya d’estudis en un hotel d’Escaldes

Els fets, que ha sentenciat ara l’Audiència nacional espanyola, van passar la matinada del 25 al 26 de gener del 2018 en l’habitació d’un establiment de l’avinguda Carlemany que compartien amb un tercer company

La seu de l'Audiència Nacional.
La seu de l'Audiència Nacional.

Dos anys de presó -a la qual no haurà d’entrar-, prohibició d’aproximar-se a més de cinc-cents metres d’on pugui estar la víctima i de comunicar-se amb ella durant cinc anys a més de satisfer una indemnització de 25.000 euros. És la condemna que la sala penal de l’Audiència nacional espanyola ha imposat a un noi gallec que ara té 21 anys i que estava acusat d’haver violat una companya durant un viatge d’estudis que van fer a Andorra el gener del 2018.

Com que la noia, que quan van passar els fets tenia 19 anys, uns mesos més que l’agressor, va denunciar el cas a Espanya, l’afer l’ha hagut d’instruir, per qüestions de territorialitat, un jutjat de l’Audiència. Finalment, fa pocs dies es va celebrar el judici. Prèviament, el noi ja havia consignat els 25.000 euros en concepte d’indemnització pels danys causats a la noia i com a mostra de penediment, segons recull la sentència de conformitat, amb la qual cosa ha esdevingut ferma i executiva.

L’acusat va consignar abans del judici 25.000 euros per indemnitzar la víctima pels danys causats i com a mostra de penediment, a banda d’admetre els fets

Només iniciar-se la vista, el noi va acceptar els fets tal i com els va descriure el fiscal i va acceptar la proposta de condemna pel delicte de violació que el ministeri públic proposava. L’acusació pública va rebaixar la petició que en altres circumstàncies hauria pogut sol·licitar atès que va considerar que concorrien dues circumstàncies atenuants: la de reparació del dany causat i la de confessió dels fets. Com que ho va admetre tot, la víctima va estalviar-se haver de testificar en la causa i reviure l’episodi que malauradament li va tocar viure. Aquests factors, per tant, també són tinguts en compte.

Els fets van ocórrer el gener del 2018. Un grup d’estudiants entre els quals es trobaven l’agressor i la víctima van viatjar fins a Andorra per fer-hi una estada d’una setmana (entre els dies 20 i 27 de gener). Es van allotjar en un hotel de l’avinguda Carlemany. Durant la matinada del dijous 25 al divendres 26 de gener, l’acusat, amb ànim libidinós, va començar a tocar el cos de la seva companya d’estudis.

A banda de la compensació, se li imposen dos anys de presó (en no tenir antecedents no ha d’entrar) i també prohibició d’acostar-se a la noia i de contactar-hi durant cinc anys

Els dos joves, de 18 i 19 anys llavors, s’havien quedat a dormir a la mateixa habitació compartint el llit juntament amb un altre company. Davant tals tocaments, la noia els va rebutjar i va mostrar clarament la seva voluntat de no mantenir relacions sexuals amb l'acusat, segons que recull la sentència. Tot i l’oposició, i lluny de desistir, el noi va agafar la seva companya per les cames tractant de col·locar-la a sobre seu, sense aconseguir-ho.

Aleshores, l’agressor va intentar que la seva companya el masturbés agafant fortament la seva mà i col·locant-la sobre el seu penis, sense aconseguir-ho tampoc. A continuació va intentar ell masturbar-la a ella, aconseguint ficar-li els dits a la vagina tot i la forta resistència que la noia va fer. Com tampoc no va aconseguir els seus propòsits libidinosos, l’acusat va agafar la víctima del cap tractant de dur-lo cap al seu penis.

La noia va aconseguir desfer-se de l’agressor i va acabar despertant el tercer company que hi havia a l’habitació, que de seguida es va posar entre tots dos. Com a conseqüència d'aquests fets, la jove va patir una laceració a la vagina, trigant quaranta dies a curar-se del tot sense que el procés de curació l’impedís de realitzar les seves activitats habituals. Igualment, va patir un trastorn per angoixa, per la qual cosa va precisa suport psicològic esporàdic.

Comentaris

Trending