El Col·legi d’Advocats haurà de mobilitzar almenys una vintena de lletrats per al ‘cas BPA’

Quatre dels processats en la causa general que es van quedar sense representant legal fa deu dies han comunicat a l’ens professional que no designen advocat i que se’ls haurà de facilitar un d’ofici

Els advocats defensors, en primer terme, a l'esquerra, durant una de les vistes del judici.
Els advocats defensors, en primer terme, a l'esquerra, durant una de les vistes del judici. Toni Solanelles

El serial a l’entorn del ‘cas BPA’ continua i continuarà. La represa del judici de la causa general, la que va originar formalment, jurídicament, la intervenció del banc no té data ni es pot saber hores d’ara. Dels sis processats que el dilluns de la setmana passada es van quedar sense advocat per la renúncia de qui fins llavors havia estat el seu representant legal, quatre ja han fet saber al Col·legi d’Advocats que no poden designar lletrat i que se’ls haurà de facilitar d’ofici.

Com que cal anar a lletrat per cap i un a més a més per cadascuna de les causes en què estan immersos aquests ex-empleats de BPA, com a mínim caldrà mobilitzar una vintena d’advocats, sempre que es confirmi en totes les causes la renúncia anunciada però no consumada -excepte en la causa principat -per ara de l'advocat que fins ara representava els sis processats en tots els casos. La situació no és gens fàcil, més aviat al contrari. El col·legi professional s’hauria de moure amb certa rapidesa, segons que han explicat les fonts consultades, que han afirmat que una vegada es trobin els advocats en qüestió, aquest s’haurà de comunicar amb cadascun dels representats i, probablement, demanar al Tribunal de Corts un termini prudencial -que pot ser de diverses mesos- per estudiar la causa. O les causes.

Una vista de la sala just abans de reprendre's el judici.

Relacionat

La renúncia d’un dels principals advocats defensors del ‘cas BPA’ deixa el judici en l’aire

Perquè els processats afectats per la retirada de l’advocat titular, per dir-ho d’alguna manera, que el tribunal va acceptar després d’escoltar les explicacions i justificacions del jurista -que va al·legar raons de consciència que alhora li causen un malestar evident i el subleva el desori existent en el conjunt del cas- estan malauradament per ells implicats en causes diverses. Ara mateix no hi ha cap previsió de quan es pot reprendre la vista oral, que llarga no, llarguíssima ja, i amb episodis més semblants a un serial de baixa qualitat que una altra cosa, ha viscut diversos incidents. I tot just està declarant el segon dels 24 processats.

Com s’ha dit, quatre dels processats que ara mateix no tenen formalment advocats que els representi han comunicat que se’ls n’assigni un d’ofici. Els altres dos tenen alguns dies més de coll per comunicar si designen ells advocats pel seu compte o han de disposar també dels lletrats del torn. Aquests dos darrers processats viuen fora del Principat i, a més a més, el dia que es va ajornar la vista per la renúncia del seu lletrat no havien acudit per motius diferents però en qualsevol cas justificats a la sessió.

Comentaris (2)

Trending