Carolina Bailén passa a ser magistrada del Tribunal de Corts a ple temps

L’exfiscal adjunta va accedir de forma efectiva a la magistratura el setembre del 2020, després d’haver guanyat una plaça de mitja jornada que ara s’amplia per la jubilació de Josep Maria Pijuan

Carolina Bailén.
Carolina Bailén.

La magistrada del Tribunal de Corts Carolina Bailén amplia jornada de treball. Si des de que va entrar a la instància, el setembre del 2020, exercia a mitja jornada, a partir de dilluns ho farà a ple temps. Es cobrirà en part així la baixa per jubilació del fins ara president de l’organisme judicial, Josep Maria Pijuan. El Tribunal de Corts es veurà immers en poc temps en un ball de canvis.

Bailén va guanyar el 2019 una plaça a mitja jornada. L’ara magistrada era llavors fiscal adjunta. En coincidir que dues integrants del ministeri públic passaven a ser magistrades al mateix temps i no hi havia recanvis per a la fiscalia, el seu salt a la magistratura es va posposar uns mesos. Finalment, la incorporació de Bailén al Tribunal de Corts (i d’Alexandra Cornella a la sala civil del Tribunal Superior) es va dur a terme el setembre del 2020.

La jubilació de Pijuan no només fa ampliar la jornada de treball de Carolina Bailén sinó que també obligarà, és clar, a escollir nou president de la jurisdicció. Tot apunta que serà Anna Estragués qui assumeixi el càrrec, perquè tret de Jacques Richiardi, Enric Anglada i Concepció Barón, és la magistrada que més temps porta a Corts. I Richiardi, Anglada i Barón configuren el tribunal de la causa general del ‘cas BPA’ i quan s’acabi la vista i hi hagi resolució de primera instància tot porta a indicar que també es jubilaran.

Comentaris

Trending