La Batllia tomba l’adjudicació de la cobertura mèdica dels funcionaris del comú d’Andorra la Vella

La corporació va atorgar el complement sanitari a Crèdit Assegurances i MoraBanc, que també hi postulava, va recórrer en contra de la decisió

Façana del comú d'Andorra la Vella.
Façana del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La Batllia acaba de declarar la nul·litat de l’adjudicació que fa gairebé dos anys i mig va fer el comú d’Andorra la Vella en favor de Crèdit Assegurances de la cobertura mèdica dels funcionaris de la corporació. La decisió, implacable segons fonts coneixedores del contingut de la sentència, que de ben segur serà recorreguda, és conseqüència del recurs que al seu dia va presentar MoraBanc contra l’acord pres per la corporació.

El que la Justícia ha tombat en primera instància és el complement sanitari (tipus PIAM en el cas justament del Crèdit, que va ser l’entitat adjudicatària) de què gaudirien aproximadament mig miler de treballadors públics de la corporació. El concurs es va fer al tram final del 2018 i es va renovar la cobertura que ja fins llavors havia ofert la branca asseguradora de Crèdit Andorrà. Ja en aquell moment hi va haver certa ‘tensió’ entre postulants que es va acabar concretant en la demanda administrativa contra l’adjudicació després que el comú fes silenci davant el recurs presentat per MoraBanc, que també pretenia adjudicar-se el complement de salut.

-

Relacionat

MoraBanc s’afarta que les institucions contractin sempre les assegurances amb Crèdit Andorrà

L’entitat ‘blava’ sempre va defensar que la seva proposta, des del punt de vista de les prestacions, era millor que la que oferia la companyia adjudicatària. Però, a més a més, considerava que generava un estalvi, o que era 40.000 euros més barata que la seva competidora i finalment proposta escollida. L’element essencial i la clau de volta de la discussió era el fet que l’adjudicació es feia tenint en compte pràcticament un sol paràmetre, el de l’experiència en productes iguals o similars.

La resolució de primera instància fa un nou recompte i en conseqüència considera que la prestació complementària de salut hauria de concedir-se a qui no es va concedir al seu moment

En aquest sentit, MoraBanc, com també abans havien plantejat encara que sense acudir als tribunals entitats com BancSabadell en relació a prestacions adjudicades per Govern, al·legava que és impossible acreditar experiència si les institucions, per norma, sols contracten una única experiència. La nul·litat declarada en primera instància es pot recórrer davant la sala administrativa del Tribunal Superior, una circumstància que sense dubte es produirà.

La resolució del Tribunal de Batlles, indirectament atorgaria l’assegurança a MoraBanc, ja que obliga el comú a fer el recompte del concurs d’una determinada manera que acabaria atorgant més punts al competidor que es va quedar fora de l’adjudicació. En haver-hi, doncs, només dos concursants, serien faves comptades.

Comentaris (6)

Trending