La Batllia investiga el pilot de motos Héctor Barberá per estafa i falsificació documental

L’esportista, que ha estat residint temporalment al Principat però que des del 2019 té dictada una ordre de recerca i captura, hauria intentat justificar amb una transferència que hauria manipulat el pagament d’un vehicle que va adquirir el juny del 2020

Esportivament, Barberá deixa Estats Units per tornar al Regne Unit.
Esportivament, Barberá deixa Estats Units per tornar al Regne Unit. ARXIU

La Batllia té oberta una causa contra el pilot de motos valencià Héctor Barberá Vall. Se l’investiga per una presumpta estafa i la falsificació en document mercantil en el marc d’una compra-venda d’un vehicle que hauria tancat el juny del 2020, mesos després que se li caduqués l’autorització de residència al país. De fet, ja llavors la Batllia havia dictat en contra seva la cerca i captura per un altre afer. Les acusacions que se li formulen ara és perquè va intentar justificar el pagament del vehicle exhibint un certificat de transferència bancària que prèviament havia manipulat.

El cas que ara s’està removent a la Batllia es va iniciar arran d’una denúncia interposada pel concessionari del Principat on Barberá va acordar l’adquisició d’una furgoneta Mercedes Vito blanca i de segona mà. L’operació es va tancar per 13.500 euros i el concessionari, per molt que el pilot presentés un document de transferència bancària per l’esmentat valor, mai no va rebre, almenys en primera instància, aquells diners. Conseqüentment, i davant la impossibilitat de poder contactar de nou amb el pilot que els darrers dies ha anunciat que deixa les sèries de MotoAmerica per tornar a competir al British Superbike aquest 2023 a cavall d’una Honda, els responsables de l’establiment comercial van interposar una denúncia policial.

El motociclista valencià va fixar la residència a Andorra el 2014, i té l’autorització per viure-hi caducada des del desembre del 2019, sense que consti que l’ha renovat

Era el juliol del 2020 i la reclamació era per un deute. La denúncia va incorporar la suposada transferència bancària que mai no havia arribat a bon port. Fent les indagacions oportunes, la policia va arribar a la conclusió -amb el suport bancari necessari a l’hora de fer les anàlisis pertinents- que Barberá suposadament havia usat un justificant de transferència anterior per alterar algunes dades. I aquí és quan va girar el delicte que se li atribuïa i es va agreujar. I de quina manera.

Ara la Batllia està fent les diligències oportunes respecte d’uns presumptes delictes d’estafa i de falsificació documental. Sense que se sàpiga massa cop ni de quina manera, d’aquells 13.500 euros inicials amb què sabia tancat el tracte, algunes petites aportacions hauria fet Barberá. Però ara el que s’investiga o el que hi ha en curs no és una reclamació de deute sinó un delicte que es continuaria investigant.

Sia com vulgui, Barberá, a efectes de la Justícia andorrana, està en parador desconegut. En descobrir la falsificació i tot plegat, la policia ja va demanar a la Batllia dues coses: que dictés una ordre de recerca i captura i que es promoguessin les accions escaients per intentar localitzar el vehicle objecte de la compra-venda fraudulenta. Sembla que la Vito està en algun punt de la comunitat valenciana. I l’Altaveu no ha pogut confirmar si per aquesta causa s’ha dictat la cerca del pilot de motos. Però sí que la té activada per raó d’un altre afer des del 2 d’octubre del 2019.

Héctor Barberà, pilot de motos.

Relacionat

La Batllia busca el pilot de motos Héctor Barberà per comunicar-li una demanda

Héctor Barberá va establir la seva seva residència al Principat, gràcies a una autorització d’interès esportiu, el 2014. Un any després aproximadament va obrir una societat -HBV Racer SLU- a través de la qual gestionava el seus drets d’imatge, els patrocinis o, fins i tot, operacions immobiliàries. L’últim domicili conegut del pilot a Andorra és a la pleta de Sant Pere, al Tarter. I també és clar que des del desembre del 2019 té la targeta de residència caducada i no l’hauria renovat.

Comentaris (6)

Trending