Apapma no recorrerà la sentència que va absoldre l'acusat de matar l'os a Naturlandia

L'entitat, però, es mostra disconforme amb la resolució i consideren que el cuidador va tenir una actitud negligent

L'afer de l'os de Naturlandia ha acabat el seu recorregut jurídic.
L'afer de l'os de Naturlandia ha acabat el seu recorregut jurídic. Altaveu

Apapma no recorrerà la sentència del Tribunal de Corts que va absoldre l'acusat C del delicte menor de caça d’espècie amenaçada o protegida, en perill d’extinció, com també del delicte menor d’imprudència greu per causar la mort d’un animal. L'entitat ecologista ha mostrat la seva disconformitat amb la resolució.

Consideren que el cuidador va cometre una imprudència greu que va causar la mort a un animal i que va ser ell sol qui es va posar en perill. La presentació d'un recurs suposaria, en el cas que prosperés, l'autor dels trets seria condemnat a vuit mesos de presó condicional, amb un termini de suspesió de l'execució de la pena de dos anys, 15.000 euros de multa i 30 mesos d'inhabilitació pel càrrec de cuidador d'animals. Des d'Apapma creuen que anar a una instància superior que no ha escoltat els testimonis i fer-ho tres anys després dels fets, és complicat.

Tot i això assenyalen com a veritables responsables dels fets a Naturlandia, "i no un treballador seu que el dia que el van contractar ja ens va provocar seriosos dubtes, per la seva gran afició a la caça. Parlem del propietari real del zoo d’explotació d’animals del pla de Conangle, el comú de Sant Julià de Lòria, qui per desídia, incompetència i negligència havia permès que les instal·lacions del zoo estiguessin deixades i no mantingudes. I pel Govern, qui faltant a la seva responsabilitat van permetre que un os es pogués escapar de la seva presó i acabes abatut de dos trets".

El Govern va imposar una multa de 6.000 euros a Naturlandia i a adaptar les instal·lacions a la normativa. Apapma encara demana com es va poder escapar l'os.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending