Alliberat sense càrrecs el joier acusat d’assetjar la competència

L’intercanvi de querelles entre les parts hauria estat un dels elements que haurien portat la Batllia a ni tan sols processar l’empresari

Una vista de la Seu de la Justícia.
Una vista de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La Batllia ha alliberat sense càrrecs poc abans d’aquesta passada mitjanit el joier que havia estat detingut dijous a primera hora de la tarda acusat d’assetjar i amenaçar un establiment competidor. L’empresari inicialment arrestat presumptament hauria usat informació confidencial facilitada pel policia processat per revelació de secrets per torpedinar, suposadament, l’entorn d’una altra joieria situada també a la zona de Prada Ramon.

L’empresari no hauria passat a disposició judicial fins a primera hora de la tarda d’aquest divendres, aproximadament 24 hores després de l’arrest. L’home hauria estat prestant declaració durant força hores davant la batlle de guàrdia, que en un primer moment hauria proposat una condemna mínima per la via ràpida a través de la denominada ordenança penal (OP). No obstant, l’arrestat i la seva representació lletrada haurien advertit que no estaven disposats a acceptar l’OP.

Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Detingut un conegut empresari joier per assetjar la competència

A mesura que hauria anat avançant la presa de declaració de l’arrestat, i vist que hi hauria diverses accions judicials (com ara querelles) creuades entre les parts, finalment la batlle va decidir deixar sense efecte la detenció i ni tan sols processar l’empresari arran dels fes pels quals inicialment havia estat arrestat, optant perquè es dil·lucidint els processos ja engegats i sigui en aquell marc que es prenguin les decisions escaients.

El que sí que ha vist denegada l’empresari recentment seria una autorització de residència i treball, fet que reforça la irregularitat amb la qual l’home formalment està al país tot i el seu arrelament. Implicat en múltiples afers, ja fa anys que li va ser retirada la nacionalitat en detectar-se-li un DNI espanyol. Les causes obertes i fins i tot les condemnes de què ha estat objecte no li haurien permès fins ara torna a adoptar la nacionalitat andorrana, tot i que estaria en vies de cancel·lació d’antecedents per poder-hi tornar a optar.

Comentaris (8)

Trending