Detingut un conegut empresari joier per assetjar la competència

El cas està directament relacionat amb la presumpta revelació de secrets que fa dues setmanes havia comportat l’arrest d’un policia, ara suspès de feina

Comentaris

Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La policia ha detingut a primera hora d’aquesta tarda un conegut empresari del sector de la joieria acusat d’assetjar responsables i clients d’un negoci competidor. L’afer entronca amb l’arrest, ara fa quinze dies, d’un policia actualment suspès de feina i que va ser processat per un delicte de revelació de secrets. Suposadament, amb la informació confidencial que facilitava l’agent, l’empresari ara detingut ‘buscava les pessigolles’ a l’entorn d’una altra joieria per mirar de frenar l’activitat d’aquesta. En el rerefons, la compra-venda d’or.

La detenció s’ha produït poc després que l’empresari obrís el seu establiment, a la zona de Prada Ramon. No és el primer cop que el mateix implicat és arrestat en la joieria, encara que per altres causes que en períodes diferents l’han portat al centre penitenciari. L’home, que estaria en des de fa molts anys en situació irregular al país des que se li va retirar la nacionalitat andorrana en descobrir que tenia un DNI espanyol, hauria de passar a disposició judicial les properes hores.

L’arrestat hauria assetjat des del gerent d’una altra joieria i el seu entorn personal als empleats de la botiga. També hauria contactat en alguna ocasió amb clients als quals els feia constar que sabia que havien anat a vendre material a la competència i no al seu establiment

Arran de la detenció del policia, amb qui l’empresari joier compartiria interessos diversos, s’hauria investigat el comportament de l’home, que no és el primer cop, tampoc, que es veu immers en casos d’amenaces i comportaments indeguts, pels quals ha estat condemnat en diverses ocasions. La hipòtesi apuntada per algunes fonts coneixedores de la situació passaria pel fet que el joier mirava en certa manera d’atemorir l’entorn de l’establiment que ubicat relativament a prop del seu considerava que li feia la competència.

En aquest sentit, assetjaria des del gerent de l’altra joieria i el seu entorn personal als empleats de la botiga. També hauria contactat en alguna ocasió amb clients als quals els feia constar que sabia que havien anat a vendre material a la competència i no al seu establiment, creant així, o pretenent-ho suposadament, una mena de desconfiança cap a la competència o de descrèdit cap a la seva rigorositat i discreció.

En aquest sentit, tots els elements que hi ha sobre la taula indicarien que, presumptament, el policia ara partit del servei, expedientat i processat, facilitava dades que consten en el registre policial que la llei obliga a fer en activitats com la compra-venda d’or per tal que l’empresari en fes l’ús que li convingués. I aquest no seria altre, suposadament, que assetjar l’entorn de la competència.

Un cotxe de la policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El policia detingut hauria facilitat informació ‘sensible’ a una joieria per perjudicar-ne d’altres

Tot plegat, afirmen les fonts, un afer fosc més d’un empresari que acumula múltiples antecedents. Encara que els consultats no ho han pogut corroborar, per la naturalesa d’aquest cas no estaria clar que se li pugui comissar el mòbil. En canvi, s’està a l’espera que es pugui fer l’estudi pertinent dels dispositius del policia, al qual sí que se li van requisar els dispositius mòbils i electrònics. No es descarta que en funció del que es pugui ‘descobrir’ es pugui tibar d’algun fil més. Sigui pel cas que vincula l’agent amb el joier o sigui per a la denominada ‘Operació Forex’, en què també està encausat el policia.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending