Els advocats lamenten no tenir eines per poder resoldre casos com el de la col·legiada processada

Si no s’aprova la nova llei, i de moment està encallada per interessos contraposats de les formacions polítiques, per molt que hi hagi dubtes sobre l’estat d’un professional, no es pot adoptar cap mesura cautelar

Seu del col·legi d'advocats.
Seu del col·legi d'advocats. ARXIU

Els advocats lamenten que la tramitació de les modificacions de l’advocacia s’estigui endarrerint i que, fins i tot, la batussa política, amb diferències internes, fins i tot dins de demòcrates, per posar un exemple, en posin en perill la seva aprovació en el que resta de mandat. I lamenten el fet perquè, segons que han explicat fonts del Col·legi d’Advocats, sense els canvis que ha de comportar la modificació legal no hi ha eines, per exemple, per resoldre casos com el de la lletrada processada per dos delictes de discriminació que, aparentment, pateix trastorns que posen en dubte en certs moments la seva capacitat.

Dos representants del col·lectiu professional van estar, almenys, una bona part de la sessió judicial, de la vista a la companya acusada de dos delictes de discriminació però per la qual la fiscalia en demana l’absolució per l’aplicació d’un eximent total pels brots psíquics que sofreix, i van poder veure de primera mà les reaccions de la jurista, mirant-la fins i tot de calmar durant un recés que hi va haver. De fet, el col·legi, segons fonts properes a la institució, fa temps que està intentant d’ajudar la dona i li recomana que se sotmeti en tractament mèdic. Però no ho vol de cap manera com també va evidenciar davant la sala.

Sala de vistes del Tribunal de Corts.

Relacionat

“Si m’imposen un tractament mèdic marxaria del país”

I amb la normativa professional actual, el col·legi no pot adoptar cap tipus de mesura cautelar. En canvi, amb el nou text, sí que es podria arribar a fer. El col·lectiu, almenys el proper a les fonts consultades, lamenta la situació amb què es troba la professional ara ja jutjada perquè hi ha el convenciment que sota el control mèdic que no vol dur a terme, la jurista té la preparació adequada i els seus escrits són ben raonats usualment. Però davant el descontrol qualsevol cosa és possible.

No és el primer cop, per motius de diversa índole, que els col·legi hauria pogut intervenir de manera cautelar per evitar determinades situacions. Però la manca d’eines legals ho ha fet impossible. Entre els grups parlamentaris hi ha molta divisió en relació amb el projecte de llei que hi ha a tràmit. Segons les fonts consultades, hi ha molts interessos en joc i, suposadament, la pressió d’altres col·lectius professionals per tal que no es regulin determinades coses.

Comentaris (2)

Trending